Αρχική Special Topics - 2 HELLENiQ ENERGY: Στα “χέρια” της 4 φωτοβολταϊκά έργα ισχύος 211 MW στη...

HELLENiQ ENERGY: Στα “χέρια” της 4 φωτοβολταϊκά έργα ισχύος 211 MW στη Ρουμανία

Στα “χέρια” της HELLENiQ ENERGY περνάνε πλέον τέσσερα φωτοβολταϊκά έργα ισχύος 211 MW στη Ρουμανία, μετά τη συμφωνία της για την πώληση του χαρτοφυλακίου με την MYTILINEOS.

 

0
ΑΠΕ Φωτοβολταϊκά
Διαφήμιση

Χαρτοφυλάκιο με 4 φωτοβολταϊκά έργα, συνολικής ισχύος 211 MW, που αναπτύσσει στη Ρουμανία η MYTILINEOS Energy & Metals (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) (MYTILINEOS), αποκτά η HELLENiQ ENERGY Holdings (RIC: HEPr.AT, Bloomberg: ELPE GA) μέσω της θυγατρικής της, HELLENiQ Renewables.

Η δεσμευτική συμφωνία που υπεγράφη από τις δύο Εταιρίες, περιλαμβάνει την κατασκευή και μεταβίβαση τεσσάρων (4) φωτοβολταϊκών πάρκων στη Νότια Ρουμανία που βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, εκ των οποίων 13 MW αναμένεται να τεθούν σε εμπορική λειτουργία το 2023, 108 MW το 2024 και 90 MW έως το Γ’ Τρίμηνο το 2025. Όλα τα πάρκα θα παραδοθούν στο στάδιο της εμπορικής λειτουργίας (COD). Η συνολική ετήσια παραγωγή ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας από τα έργα αναμένεται να ξεπερνά τις 300 GWh, ικανή για την κάλυψη των ετήσιων αναγκών 100.000 νοικοκυριών.

Τα φωτοβολταϊκά έργα που αποκτά η HELLENiQ ENERGY αποτελούν μέρος του διεθνούς χαρτοφυλακίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που αναπτύσσει η M Renewables, τομέας του Κλάδου Ενέργειας της MYTILINEOS. Η εν λόγω συναλλαγή, αποτελεί μέρος του μοντέλου εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων (Asset Rotation Plan) της MYTILINEOS, που έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει τη δημιουργία αξίας από την πλατφόρμα της M Renewables, καθώς τα έσοδα ανακατανέμονται για την περαιτέρω ανάπτυξη του μεγάλου pipeline.

Για τον Όμιλο HELLENiQ ENERGY, η συμφωνία σηματοδοτεί την έναρξη δραστηριοποίησής του στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των ΑΠΕ στη Ρουμανία. Αποτελεί, δε, τη δεύτερη είσοδο σε αγορά ΑΠΕ εκτός Ελλάδος τους τελευταίους μήνες, μετά και την πρόσφατη είσοδο στην αγορά ΑΠΕ της Κύπρου, επιταχύνοντας σημαντικά την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου του Ομίλου και ενισχύοντας την εξωστρέφειά του.

Η παρούσα ανακοίνωση γίνεται για σκοπούς των διατάξεων του άρθρου 7 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και του άρθρου 27, παράγραφος 8 του Νόμου Ν 4443/2016.

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαύσωνας με 38αρια τη Δευτέρα 31/7-Στο κόκκινο 4 Περιφέρειες
Επόμενο άρθροΣτα ύψη ζήτηση και τιμές των Airbnb στην Ελλάδα