Αρχική Special Topics Καύσωνας με 38αρια τη Δευτέρα 31/7-Στο κόκκινο 4 Περιφέρειες

Καύσωνας με 38αρια τη Δευτέρα 31/7-Στο κόκκινο 4 Περιφέρειες

Καύσωνας χωρίς ακραίες θερμοκρασίες αναμένεται στη χώρα την τελευταία ημέρα του πιο θερμού Ιουλίου όλων των εποχών. Την Κυριακή 30/7 Λουτράκι και Στυλίδα ξεπέρασαν τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στο κόκκινο 4 Περιφέρειες της χώρας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

0
kafsonas zesti καύσωνας ζέστη παραλία
Διαφήμιση

Συνθήκες καύσωνα χωρίς ακραίες θερμοκρασίες θα επικρατήσουν για μια ακόμη ημέρα τη Δευτέρα 31 /7 ενώ την Κυριακή 30/7 επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες με το Λουτράκι και τη Στυλίδα να ξεχωρίζουν. Από την Πέμπτη επιστρέφουν 39αρια!

Σύνταξη: ecozen.gr

Σύμφωνα με το Meteo, για τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 προβλέπεται ηλιοφάνεια χωρίς ακραίες θερμοκρασίες με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα βόρεια και τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και πιθανόν της Πελοποννήσου. Η ορατότητα στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά, ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(αρχείο ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 18 έως 32 βαθμούς), 23 έως 38 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 23 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 25 έως 33 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και σταδιακά μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια και ορεινά περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

χάρτης κινδυνου Δευτερα 31.7

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για  τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κέρκυρας, ΠΕ Κεφαλληνίας, ΠΕ Ιθάκης, ΠΕ Ζακύνθου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Λουτράκι και Στυλίδα ξεπέρασαν τους 38°C

Αριθμοί χωρίς ακραίες θερμοκρασίες που τοπικά ξεπέρασαν και τους 38°C καταγράφηκαν την Κυριακή (30/7), με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Λουτράκι και στη Στυλίδα Φθιώτιδας με 38,3°C. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 30/07, παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.

Θερμοκρασίες 30 Ιουλιου 2923

Έρχονται 39αρια από την Πέμπτη 3/8

Τη νέα του πρόβλεψη για την πορεία των θερμοκρασιών μέχρι και την Τετάρτη 9 Αυγούστου δημοσίευσε στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου ο οποίος «βλέπει» ότι τα θερμόμετρα θα δείξουν 39 βαθμούς Κελσίου αρχής γενομένης από την προσεχή Πέμπτη (3/8). Ειδικότερα, σύμφωνα με το μετεώγραμμα που ανήρτησε την Κυριακή το μεσημέρι ο προγνώστης της ΕΡΤ, η «ανηφόρα» για τις θερμοκρασίες ξεκινά την Πέμπτη με 39 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο για τουλάχιστον τρεις ημέρες.

Ο Σάκης Αρναούτογλου εξηγεί, ωστόσο, ότι στους κλειστούς κάμπους η θερμοκρασία μπορεί να αυξημένη κατά 1-2 βαθμούς Κελσίου αλλά αντίθετα στα ορεινά από τα 500 μέτρα υψόμετρο έως και 4 με 8 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη καθώς και στα νησιά 3-6 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση