Αρχική Ειδήσεις Φυλακή και τσουχτερά πρόστιμα μέχρι και 30.000 ευρώ ακόμα και για εμπρησμό...

Φυλακή και τσουχτερά πρόστιμα μέχρι και 30.000 ευρώ ακόμα και για εμπρησμό εξ αμελείας

0
kikilias floridis
Διαφήμιση

Με φυλακή και τσουχτερά πρόστιμα μέχρι και 30.000 ευρώ ακόμα και για εμπρησμό εξ αμελείας θα είναι πλέον αντιμέτωποι εκείνοι που θα κρίνονται υπαίτιοι για την εκδήλωση φωτιάς είτε από δόλο είτε από λάθος.

Όσοι διαπράττουν εμπρησμό ακόμη και εξ αμελείας θα οδηγούνται στη φυλακή, ενώ θα τους επιβάλλονται υψηλές χρηματικές ποινές και τσουχτερά διοικητικά πρόστιμα. Αυτό αποφασίστηκε στη συνάντηση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 3 Αυγούστου.

Καύσωνας φωτιά Ευρώπη
(πηγή:.copernicus.eu)

Τι αποφασίστηκε στη συνάντηση Κικίλια – Φλωρίδη

Φυλακή ακόμα για το πλημμέλημα του εμπρησμού από αμέλεια ενώ θα εξεταστεί και η χορήγηση αναστολής για όσους καταδικάζονται σε πρώτο βαθμό.

Άμεσα οι αλλαγές

Όπως τόνισαν οι δυο υπουργοί, οι αλλαγές στο κομμάτι των διοικητικών προστίμων θα προωθηθούν άμεσα από τα συναρμόδια Υπουργεία, Πολιτικής Προστασίας και Οικονομικών, ενώ οι νομοθετικές αλλαγές για την αυστηροποίηση των διατάξεων του εμπρησμού, αναμένονται με την επαναλειτουργία της Βουλής, τον Σεπτέμβριο.

Όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης: «Θα επιδιώξουμε να υποχωρήσει το αίσθημα ατιμωρησίας. Οι ποινές θα εκτίονται. Όποιος σκέφτεται μετά τις αλλαγές να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροRhodes, What you love is here: Παγκόσμια καμπάνια από το υπουργείο Τουρισμού για τη Ρόδο
Επόμενο άρθροΓιατί ζουν τόσα λίγα έντομα στον ωκεανό;