Αρχική Special Topics - 2 Enel Green Power Hellas:3000 Μαθητές και νέοι στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Energy on the...

Enel Green Power Hellas:3000 Μαθητές και νέοι στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Energy on the go»

Πάνω από 600 παιδιά και νέοι συμμετείχαν φέτος στο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Energy on the Go», που φέρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

0
energy go3
Διαφήμιση

Μαθητές και φοιτητές εκπαιδεύτηκαν σε θέματα όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η κυκλική οικονομία, η πράσινη μετάβαση και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από την Εnel Green Power Ηellas, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος «Energy on the Go».

Το καινοτόμο πρόγραμμα «Energy on the Go» της Enel Green Power Hellas, το οποίο έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ολοκληρώθηκε για ακόμη μια εκπαιδευτική χρονιά με επιτυχία. Περίπου 600 παιδιά και νέοι από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή είχαν την ευκαιρία – τη σχολική χρονιά 2022-2023 – να συμμετέχουν και να γνωρίσουν με βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο τον κόσμο της πράσινης ενέργειας και της κυκλικής οικονομίας, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν σε περιβαλλοντικά θέματα. Από το 2014 έως και φέτος, συνολικά περισσότεροι από 3.000 νέοι έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα.

energy go1

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους 2022-2023, η ομάδα εθελοντών της Enel Green Power Hellas πραγματοποίησε επισκέψεις -κατόπιν σχετικών αιτημάτων- σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής, διαδικασίας καλύφθηκαν θέματα όπως η βιωσιμότητα, η κυκλική οικονομία, η ενεργειακή απόδοση και οι διαφορές μεταξύ ανανεώσιμων και συμβατικών πηγών ενέργειας.

Παράλληλα, άλλα σχολεία από Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή επέλεξαν να επισκεφθούν το αιολικό Πάρκο της Enel Green Power Hellas, “Μοναστήρι ΙΙ”, στη Θράκη. Με τη βοήθεια του εξιδεικευμένου προσωπικού της εταιρείας σε θέματα πράσινης μετάβασης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη λειτουργία της ανεμογεννήτριας αλλά και να μάθουν πώς ο αέρας «μετατρέπεται» σε ενέργεια.

energygo

Η Εnel Green Power Ηellas αποδεικνύει καθημερινά τη δέσμευσή της σε ένα μοντέλο βιωσιμότητας που βασίζεται σε πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις με σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των ανθρώπων και ιδιαίτερα στο μέλλον των νέων. Οι πρωτοβουλίες Creating Shared Value – CSV της Enel Green Power εναρμονίζονται πλήρως με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., με το συγκεκριμένο πρόγραμμα να εντάσσεται στον Στόχο 4: Ποιοτική Εκπαίδευση.

Enel Green Power:

Η Enel Green Power, είναι η εταιρεία του ομίλου Enel, που εστιάζει στην ανάπτυξη και λειτουργία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παγκοσμίως, με παρουσία στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία. Η Enel Green Power είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της πράσινης ενέργειας, με εγκατεστημένη ισχύ 60GW με ένα μείγμα παραγωγής από αιολική, ηλιακή, γεωθερμική και υδροηλεκτρική ενέργεια, και είναι πρωτοπόρος στην ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών σε ανανεώσιμα έργα παραγωγής ενέργειας

energy do2

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜε τη μπλε “υπερπανσέληνο” αποχαιρετάμε Αύγουστο και καλοκαίρι!
Επόμενο άρθροΓ. Αμυράς: Η πρόληψη το “κλειδί” για την προστασία των δασών-Η κλιματική κρίση άλλαξε τα δεδομένα