Αρχική Ειδήσεις “Αρχιπέλαγος”:Καταστροφική και παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες στο ΒΑ Αιγαίο

“Αρχιπέλαγος”:Καταστροφική και παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες στο ΒΑ Αιγαίο

0
αλιευτικα2
Διαφήμιση

Συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο με παράνομη αλιεία οι τουρκικές μηχανότρατες στο ΒΑ Αιγαίο, όπως καταγγέλλει το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος.

Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Φούρνων και Σάμου το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος εντόπισε 2 τουρκικές μηχανότρατες, 1,5 μίλι από τις ελληνικές ακτές. Είχαν μόλις ξεκινήσει να αλιεύουν παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, σέρνοντας στο βυθό τα βαριά αλιευτικά τους εργαλεία (σε μία εποχή μάλιστα που απαγορεύεται η αλιεία με μηχανότρατες στην Ελλάδα, για να δοθεί στα ιχθυοαποθέματα μία ευκαιρία να ανακάμψουν από την υπεραλίευση).

αλιευτικα1

Τα συγκεκριμένα τουρκικά αλιευτικά σκάφη είναι γνωστά τόσο στους ανθρώπους του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος, όσο και στις αρχές για την “πειρατική αλιεία” που διεξάγουν στα ελληνικά νερά. Και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε καταγράψει τις γρήγορες διεισδύσεις τους στα χωρικά ύδατα, ενώ σε προηγούμενα περιστατικά είχαν φτάσει μέχρι και το κεντρικό Αιγαίο. Πάντοτε διατηρούν κλειστό το σύστημα εντοπισμού AIS, αξιοποιώντας παράλληλα τη μεγάλη κυκλοφορία σκαφών κατά τους θερινούς μήνες.

Έπειτα από την κοντινή προσέγγιση του ερευνητικού σκάφους Aegean Explorer, γνωρίζοντας ότι η έντονη παρουσία μας σημαίνει την άμεση διακοπή της καταστροφικής αλιείαςοι τουρκικές μηχανότρατες ανέκτησαν άμεσα τα αλιευτικά τους εργαλεία και αποχώρησαν γρήγορα προς τα τουρκικά νερά. Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν και οι λιμενικές αρχές, οι οποίες δεν χρειάστηκε να μεταβούν στην περιοχή λόγω της άμεσης αποχώρησης των τουρκικών σκαφών.

Τα στοιχεία των περιστατικών καταστροφικής και παράνομης αλιείας, κοινοποιούνται από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος προς τις αρμόδιες ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχες.

αλιευτικα

Διαφήμιση