Αρχική Ειδήσεις Απόφαση για κυνήγι στη Ρόδο–Σε κόντρα Περιφέρεια-φιλοζωικές οργανώσεις

Απόφαση για κυνήγι στη Ρόδο–Σε κόντρα Περιφέρεια-φιλοζωικές οργανώσεις

Μέσα από ένα κύμα αντιδράσεων από τις φιλοζωικές οργανώσεις για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου στην καμένη Ρόδο ελήφθησαν οι τελικές αποφάσεις, δημιουργώντας νέα μουρμούρα γύρω από το ζήτημα.

0
elafia kaimenakis 2
Διαφήμιση

Η απόφαση για το κυνήγι στη Ρόδο εκδόθηκε χθες, Δευτέρα 21 Αυγούστου και προβλέπει “την απαγόρευση της θήρας όλων των θηραμάτων για τρία (3) έτη, σε έκταση εμβαδού τριακοσίων δεκαέξι χιλιάδων επτακοσίων τριάντα εννέα στρεμμάτων (316.739,00 στρ.) που περιλαμβάνει την καείσα έκταση από τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 18η Ιουλίου 2023, καθώς και επιφάνεια περιμετρικής ζώνης, σε περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Νότιας Ρόδου, Λινδίων, Ατταβύρου, Καμείρου και Αρχαγγέλου”.

Την άποψη, ότι είναι επαρκής η έκταση, στην οποία απαγορεύθηκε το κυνήγι, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Δωδ/σου Καίτη Μπαλατσούκα, σημειώνοντας ότι ποτέ δεν υπήρξε καθολική απαγόρευση του κυνηγιού μετά από φωτιά στη Ρόδο. Επίσης εξέφρασε επιφυλάξεις για την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για τη δημιουργία πάρκου ελαφιών, διευκρινίζοντας ότι η υπηρεσία της δεν έχει επίσημη ενημέρωση.

Eν τω μεταξύ για υιοθέτηση συκοφαντιών και ασύστολων ψευδών εις βάρος της κατηγορεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο) και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, για το θέμα των ελαφιών.

Αφορμή ήταν οι αναφορές σε ανακοίνωση των δύο οργανώσεων ότι το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε να περιορίσει τα ελάφια με ηλεκτροφόρες περιφράξεις, αλλά και ότι η Περιφέρεια έχει ζητήσει να εξεταστεί ο αποχαρακτηρισμός του ελαφιού από προστατευόμενο σε επιβλαβές είδος.

elafia kaimenakis 1

Ρόδος: Αντιδράσεις για την έναρξη του κυνηγιού

Σημειώνεται ότι προ ημερών είχε εκφραστεί έντονη δυσαρέσκεια και αντιδράσεις στη Ρόδο η επικείμενη έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, με εξαίρεση μόνο τις καμένες περιοχές.

Την αντίθεση της στην προοπτική να ανοίξει κανονικά με απόφαση το κυνήγι στη Ρόδο, εξέφραζε τότε με γραπτή της δήλωση η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος πρωτογενούς τομέα και οικολογίας του Δήμου Ρόδου Κική Αποστολίδη-Πάττα. «Οι περιοχές αυτές χρειάζονται τον χρόνο τους, για να μπορέσει η φύση που ξέρει άλλωστε καλύτερα από τον καθένα μας, να πάρει μπροστά. Τα ζώα επίσης χρειάζονται τον χρόνο τους να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται. Το δάσος αυτή την στιγμή δεν είναι επισκέψιμο. Προσοχή και όχι βιαστικές κινήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έχει απευθυνθεί στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Περιβάλλοντος ζητώντας να απαγορευθεί το κυνήγι στη Ρόδο.

 

Διαφήμιση