Αρχική Special Topics Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς  σε 3 Περιφέρειες και υψηλός συναγερμός σε10 Περιφέρειες για...

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς  σε 3 Περιφέρειες και υψηλός συναγερμός σε10 Περιφέρειες για τη Δευτέρα (21/8) -Έκκληση Κικίλια

Υψηλός συναγερμός έχει σημάνει σε όλες τις Αρχές της χώρας καθώς για τη Δευτέρα (21/8) υπάρχει ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σε 3 Περιφέρειες (και η Αττική) και υψηλός συναγερμός σε επιπλέον 10 Περιφέρειες της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών.

0
657194955 222680215 1706x960
Διαφήμιση

 

Ακραίος θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε 3 Περιφέρειες της ώρας, ανάμεσά τους η Αττική τη Δευτέρα (21/8), όπως προκύπτει από τον χάρτη που εξέδωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης. Επιπλέον, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (συναγερμός 4) ισχύει για 10 Περιφέρειες της χώρς.

Σύνταξη:ecozen.gr

Χάρτης πυρκαγιάς 21.8

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023, προβλέπεται:

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης, ΠΕ Καβάλας, ΠΕ Θάσου)
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Χαλκιδικής, Άγιον Όρος)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου, ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Σποράδων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Φθιώτιδας, νήσος Σκύρος)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κύθηρα)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
  • Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ Πρέβεζας)
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κεφαλλονιάς, ΠΕ Ζακύνθου, ΠΕ Λευκάδας)

Έκκληση  του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια: προς τους πολίτες

«Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος- επίγειες και εναέριες-, εθελοντές, ο Στρατός, η Αστυνομία και  η Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνουν πολύ μεγάλη μάχη στη φωτιά της Αλεξανδρούπολης”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Βασίλης Κικίλιας.

 

Κικίλιας συνέντευξη πυρκαγιές “Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιών για τη Δευτέρα 21/8 έχει σε κατάσταση συναγερμού, στο κόκκινο δηλαδή, την Εύβοια, την Αττική, τη Βοιωτία, την Αργολίδα, την Κορινθία. Εφιστώ την προσοχή όλων. Δεν επιτρέπεται καμία εργασία εξωτερικού χώρου που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Πρέπει όλοι μαζί να προστατεύσουμε τη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Φωτογραφία Λοβέρδος Στελακάτος Χρήστος (facebook)
φωτογραφία Λοβερδος Στελακατος Χρηστος facebook

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση.

Διαφήμιση