Αρχική Special Topics Τζέιμς Καφετζής: Συγκλονίζει ο Ροδίτης παίκτης ριάλιτι που απεγκλώβισε τουρίστες (Βίντεο)

Τζέιμς Καφετζής: Συγκλονίζει ο Ροδίτης παίκτης ριάλιτι που απεγκλώβισε τουρίστες (Βίντεο)

Τις δραματικές στιγμές που βίωσε κατά την επιχείρηση απομάκρυνσης τουριστών από ξενοδοχείο που εκκενώθηκε το Σάββατο 22/7 περιγράφει ο Τζέιμς Καφετζής που με το σκάφος του μετέφερε δεκάδες  εγκλωβισμένους.

0
Τζειμσ Καφετζης Μηνυμα
Διαφήμιση

 

Ο Τζέιμς Καφετζής γνωστός στο ευρύ κοινό για τη συμμετοχή του σε ριάλιτι (Survivor) μετέφερε τις δύσκολες στιγμές που βίωσε κατά την επιχείρηση απομάκρυνσης εκατοντάδων πολιτών από τα φλεγόμενα χωριά της Ρόδου.

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο ίδιος μετέφερε με το σκάφος του δεκάδες ένοικους μεγάλου ξενοδοχείου που κινδύνεψε από την πύρινη λαίλαπα και εκκενώθηκε με τη συνδρομή των αρχών , πυροσβεστών της Αστυνομίας αλλά και εθελοντών όπως ο ίδιος.

https://www.youtube.com/watch?v=1H7fmtl3fzg&t=8s

Στις αναρτήσεις του ο Τζέιμς Καφετζής δεν προέκβαλλε μόνο βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των τουριστών αλλά κατηύθυνε με μηνύματα τους υπεύθυνους ώστε να γνωρίζουν που μεταφέρει τον κόσμο για να μπορέσουν στη συνέχεια να παραλάβουν τους πολίτες με ασφάλεια.

Ο Τζέιμς Καφετζής, πρώην παίκτης του Survivor και μόνιμος κάτοικος της Ρόδου, επιχειρεί με τον δικό του τρόπο να βοηθήσει τον κόσμο να απομακρυνθεί από τις πύρινες φλόγες που δεν λένε να κοπάσουν.

Μέσω Instagram, ο Τζέιμς Καφετζής ενημέρωνε  τον κόσμο ότι: «Εκκενώνουμε τον κόσμο κάτω από το Mitsis Rodos Maris, το κόκκινό μου σκάφος φορτώνει από την παραλία και τους μεταφέρει σε άλλα πλοία που τους πάνε στην Κάλαθο για να μπουν σε λεωφορεία για Ρόδο», για όσους έχει σπεύσει να παραλάβει».

Την ίδια στιγμή το ενδιαφέρον των Διεθνών ΜΜΕ έχουν προκαλέσει τα δραματικά γεγονότα στη Ρόδο. Με τίτλους η «μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα» καλύπτουν πολυάριθμα διεθνή  ΜΜΕ τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τη Ρόδο, με τα πρακτορεία ειδήσεων να καλύπτουν εκτενώς τα γεγονότα. Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Anadolu, ανάμεσα σε άλλα πρακτορεία ειδήσεων, καλύπτουν την κατάσταση με τακτικά και  επείγοντα τηλεγραφήματα.

Διασώστες πραγματοποιούν «τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα» στο τουριστικό νησί της Ρόδου όπου μαίνεται σφοδρή πυρκαγιά, για έκτη συνεχή ημέρα, είναι τίτλος τηλεγραφήματος του Γαλλικού Πρακτορείου, επικαλούμενο εκπρόσωπο της ελληνικής αστυνομίας.

Το Reuters μεταδίδει πως χιλιάδες άνθρωποι διανυκτέρευσαν χθες σε εξωτερικούς χώρους. «Πυροσβεστικές δυνάμεις, με την υποστήριξη εναέριων μέσων δίνουν μάχη σε τρία μέτωπα σήμερα, δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες για να αποτρέψουν την εξάπλωση των φλόγων σε ένα πυκνό δάσος ή απειλώντας περισσότερες κατοικημένες περιοχές», αναφέρεται.

 

Συγκλονίζουν τα βίντεο αυτοπτών μαρτύρων από τα ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν. σε χωριά της Ρόδου.  Τις στιγμές έντασης και αγωνίας που βίωσαν οι ένοικοι ξενοδοχείου μετέφερε μέσω του κινητού της τηλεφώνου η παρουσιάστρια Αλεξάνδρα Παναγιώταρου η οποία αποτύπωσε τις εικόνες λίγο πριν την μεταφορά όλων των ενοίκων σε ασφαλές προορισμό.

https://www.youtube.com/watch?v=CUF3_z1xdWA&t=7s

Σε άλλο βίντεο που ανάρτησε η ίδια παρουσιάστρια  λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής, αναφέρεται στο προσκύνημα που έκανε στο σπήλαιο του Ταξιάρχη Πανορμίτη  αναφέροντας για τη φωτιά στη Ρόδο ότι «δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που βλέπω».

Διαφήμιση