Αρχική Ελλάδα Πάτρα: Ένας νεκρός, 8 τραυματίες στη γέφυρα που κατέρρευσε

Πάτρα: Ένας νεκρός, 8 τραυματίες στη γέφυρα που κατέρρευσε

Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια περίοικων να εισέλθουν σε απαγορευμένη περιοχή εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης στη γέφυρα της περιμετρικής Πατρών. Υπό συνθήκες που ερευνώνται και με τη συμμετοχή εισαγγελέα, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 8 τραυματίστηκαν.

0
Πάτρα γέφυρα κατάρρευση κεντρική
Διαφήμιση

Μια αδιανόητη τραγωδία με 1 νεκρό και 8 τραυματίες σημειώθηκε στην Πάτρα, (Μποζαΐτικα) όταν κατέρρευσε γέφυρα στο πλαίσιο εργασιών ελεγχόμενης κατεδάφισης κι ενώ ο χώρος ήταν αποκλεισμένος!

Σύνταξη: ecozen.gr

Όπως μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης της γέφυρας αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της με αποτέλεσμα να πέσει στο δρόμο. Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας.

Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής. Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα, σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, 23/7 οι Εκπρόσωποι Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης και της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου, πραγματοποίησαν έκτακτη κοινή ενημέρωση για το δυστύχημα.

Πάτρα γέφυρα καταρρευση

Όπως ανέφεραν, στις  12:47  μεσημέρι της Κυριακής 23/7 ειδοποιήθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην περιμετρική Πατρών, στο διακοσιοστό έκτο χιλιόμετρο Πατρών – Πύργου, με κατεύθυνση προς Πάτρα.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και ειδικά διασωστικά οχήματα της 6ης ΕΜΑΚ με 2 διασωστικούς σκύλους, ενώ μεταβαίνουν δυνάμεις και από 1η και 5η ΕΜΑΚ.

Κλειστό από τις 20/7 το τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε

Επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας, είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία, και ήταν κλειστό με απόφαση της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Αχαΐας, από την Πέμπτη, 20 Ιουλίου, λόγω εργασιών κατεδάφισης, για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης.

Τα νοσοκομεία της πόλης έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Στο νοσοκομείο του Ρίου μεταφέρθηκε 1 νεκρός και 5 τραυματίες, και στο Νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα μεταφέρθηκαν 3 τραυματίες. Πάντως στο σημείο παραμένουν 5 ασθενοφόρα και μια  κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Επίσης επιτόπου  έχουν μεταβεί δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας από γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες καθώς και από Αττική. Σύμφωνα με την ενημέρωση των εκπροσώπων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Αστυνομίας, έχει ήδη  ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

Επίσης στο σημείο βρίσκονται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος και η Υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Διαφήμιση