Αρχική Special Topics Πύρινος Συναγερμός: 64 νέα μέτωπα φωτιάς σε όλη την Ελλάδα-Μεγάλη φωτιά στην...

Πύρινος Συναγερμός: 64 νέα μέτωπα φωτιάς σε όλη την Ελλάδα-Μεγάλη φωτιά στην Αιγιαλεία (Βίντεο)

Την ώρα που η φωτιά στη νότια Ρόδο  συνεχίζει να κατακαίει το νησί ανεξέλεγκτη, συνολικά 64 νέες πυρκαγιές ξέσπασαν σε όλη τη χώρα σήμερα Κυριακή 23/07/23, ενώ η Πυροσβεστική διαχειρίζεται συνολικά 82 δασικές πυρκαγιές.” Τα δύσκολα είναι μπροστά μας”,  δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής υπενθυμίζοντας ότι όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται επι ποδός σε κατάσταση συναγερμού.

0
Ρόδος πυρκαγιά εθελοντές
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι Ελληνικές πυροσβεστικές δυνάμεις διαχειρίζονται με ασταμάτητες προσπάθειες το τελευταίο 24ωρο 345 περιπτώσεις φωτιάς έχοντας πλέον και τη συνδρομή των δυνάμεων ευρωπαικού μηχανισμού προστασίας αλλά και τα πυροσβεστικά μέσα που παραχώρησαν στην Ελλάδα πολλές ξένες χώρες μέσω διμερών σχέσεων.

Νέες πυρκαγιές 

Στο μεταξύ τον δικό τους πύρινο εφιάλτη ζουν από το μεσημέρι σήμερα Αιγιάλεια όπως και Κάρυστος, Πύλος (Αγία Τριάδα), Αργολίδα  (Μετόχι), Ευρυτανία (Καλούτες), Ξυλόκαστρο, Αιτωλοακαρνανία(Αστακός),Βόλος .

Στην Κάρυστο ξέσπασαν τρείς νέες πυρκαγιές ταυτόχρονα. Η αστυνομία, η πυροσβεστική αλλά και ο δήμος Καρύστου προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση τεσσάρων οικισμών, καθώς η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή απειλεί να φτάσει μέχρι τα σπίτια. Νωρίτερα  οι κάτοικοι της νότιας Εύβοιας έλαβαν σχετικό μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας το οποίο τους πληροφορεί ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις περιοχές Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστό και να απομακρυνθούν προς την περιοχή της Καρύστου.

Σε επικίνδυνο πύρινο κλοιό η Αιγιαλεία 

Μήνυμα από το 112 απευθύνεται σε όσους βρίσκονται στον οικισμό Κάστρο  καθώς καλούνται να εκκενώσουν προς Καθολικό. Η φωτιά που ξεκίνησε από τον Ελαιώνα του Αιγίου έχει ήδη  προχωρήσει στα ορεινά του Διακοπτού και οδεύει προς Ακράτα. Αν η φωτιά περάσει τις βουνοκορφές τα πράγματα θα γίνουν πολύ επικίνδυνα, λένε οι ειδικοί. Ήδη η φωτιά που  μαίνεται από νωρίς  στα Ζαχλωρίτικα  χαρακτηρίζεται μεγάλη και επικίνδυνη! 

Όπως μεταδίδει το τοπικό Μέσο pelop.gr μαύροι και πυκνοί είναι οι καπνοί από την φωτιά που έχει ξεσπάσει από νωρίτερα στην Αιγιάλεια, καθώς όπως φαίνεται και από τις εικόνες στο Αίγιο.

Η  ατμόσφαιρα πνίγεται στους καπνούς, ενώ η εικόνα προκαλεί τρόμο καθώς  το μέγεθος της φωτιάς κρίνεται μεγάλο και επικίνδυνο.Ένα Σινούκ

 

Μάλιστα, όπως πληροφορείται το pelop.gr, η κυκλοφορία στην Παλιά Εθνική Οδό έχει κλείσει από την γέφυρα Τσαγρή έως και τα Ζαχλωρίτικα. Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, έχει γίνει αίτημα συμμετοχής και με εναέρια μέσα και στο σημείο της φωτιάς σπεύδουν αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Το ακριβές σημείο φωτιάς , σύμφωνα με το Συντονιστικό της Περιφέρειας είναι η Αγία Ειρήνη προς Ζαχλωρίτικα Αιγιαλείας και οι  δυνάμεις της Πυροσβεστικής που ήδη επιχειρούν στο σημείο να δίνουν μάχη για να την περιορίσουν.

Σύμφωνα με την ert.gr :

  • Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα  στην περιοχή Μαμουσιά του Αιγίου στην θέση Δερβενάκι. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς η φωτιά είναι μεγάλη. Η περιοχή βρίσκεται σήμερα στο “κόκκινο” από πλευράς επικινδυνότητας. Λόγω της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην Αχαΐα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου, στο 162,5 χλμ, στο ύψος της γέφυρας Τσαγρή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Επίσης, ο οδικός δρόμος προς τα Καλάβρυτα είναι κλειστός.
  • Στο πεδίο βολής της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στις Γλαφυρές, ξέσπασε φωτιά καίγοντας ελιές και πουρνάρια. Η φωτιά ξεκίνησε πριν μια ώρα περιπου Στο σημείο σπεύδουν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, πεζοπόρο τμήμα, όχημα του Δήμου Βόλου, ένα ελικόπτερο Β-214 και 3 τράκτορες.
  • Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στο Μετόχι Επιδαύρου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κάποιον οικισμό μέχρι στιγμής. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, επτά οχήματα ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.
  • Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά στην Υλική Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, καθώς και 7 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
  • Πυρκαγιά είχε ξεσπάσει και ε δασική έκταση στην Αγία Τριάδα Μεσσηνίας στην Πύλο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 14.00 σε αγροτοδασική έκταση και λίγο αργότερα οριοθετήθηκε.
  • Φωτιά ξέσπασε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Καριώτικα. Η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε οικοπεδικό χώρο γρήγορα οροθετήθηκε.

Εκκενώνονται 5 οικισμοί στην Κέρκυρα

Μήνυμα του 112 για εκκένωση από τους οικισμούς Πόρτες, Μέγκουλα, Σημιές, Παλιά Περίθεια και Σάγκα προς Κασσιόπη στην  Κέρκυρα Η φωτιά ξεκίνησε  από την περιοχή της Περίθειας στην Κέρκυρα. Όπως μεταδίδει το Corfu tv, στο σημείο βρίσκονται πυροσβέστες αλλά και η πολιτική προστασία του Δήμου της Βόρειας Κέρκυρας.
Όλες οι προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής είναι να την θέσουν υπό έλεγχο αν και οι δυο εστίες σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έχουν ξεφύγει καίγοντας δεντρα και χόρτα στην παλιά Περίθεια.

Διαφήμιση