Αρχική Ειδήσεις TUI: Ακυρώνει τα πακέτα για Ρόδο μέχρι τις 28 Ιουλίου

TUI: Ακυρώνει τα πακέτα για Ρόδο μέχρι τις 28 Ιουλίου

Μετά το ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από την TUI και τα παράπονα των Βρετανών τουριστών που βρέθηκαν στη Ρόδο τις ημέρες της πυρκαγιάς για την έλλειψη οργάνωσης της εταιρίας προς τους πελάτες της, το ταξιδιωτικό γραφείο αποφάσισε να προχωρήσει στην ακύρωση των πακέτων για Ρόδο μέχρις τις 28 Ιουλίου.

0
ap tui.jpg
Διαφήμιση

Σε ανακοίνωσή της η TUI- επανεκτιμώντας την τρέχουσα κατάσταση- λόγω της συνεχιζόμενης καταστροφικής πυρκαγιάς στην Ρόδο, που ακόμη δεν έχει ελεγχθεί, αποφάσισε να ακυρώσει τα πακέτα για τον εν λόγω προορισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση και προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επισκεπτών και να μπορέσουν να περάσουν τις διακοπές τους χωρίς προβλήματα, λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα:

-Όλες οι κρατήσεις για πακέτα διακοπών της TUI στη Ρόδο θα ακυρωθούν έως και την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023.
-Δεν θα μεταφερθούν επισκέπτες στο νησί μέχρι και την Παρασκευή, ωστόσο τα αεροσκάφη θα πετούν άδεια προς τη Ρόδο και θα πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες πτήσεις για να επαναπατρίσουν τους επισκέπτες πίσω στις χώρες τους.
-Οι επισκέπτες με κρατήσεις των οποίων οι διακοπές ξεκινούν τις επόμενες ημέρες έως και την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, μπορούν να κάνουν εκ νέου κράτηση για άλλους προορισμούς ή να ακυρώσουν το ταξίδι τους χωρίς χρέωση.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση της TUI: “Ως εκ τούτου, ενθαρρύνουμε τους πελάτες με προγραμματισμένες διακοπές στη Ρόδο τις επόμενες ημέρες, να στραφούν σε άλλους προορισμούς. Όλες οι κρατήσεις για διακοπές TUI στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού θα ακυρωθούν επίσης έως και την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023. Για περισσότερες πληροφορίες, οι παραθεριστές που επηρεάζονται παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την TUI. Η ομάδα βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές στη Ρόδο, την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα. Το πρωί της Δευτέρας, η TUI είχε αναπτύξει έξι επιπλέον αεροσκάφη για να φέρει παραθεριστές από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο πίσω στις χώρες τους”.

Υπενθυμίζεται ότι η TUI είχε περίπου 39.000 πελάτες στο νησί, 7.800 από τους οποίους επηρεάστηκαν από την κατάσταση. Μεταφέρθηκαν σε άλλα σημεία του νησιού και διαμένουν σε ξενοδοχεία ή καταλύματα που έχουν ορίσει οι τοπικές αρχές. Περισσότερα από 300 άτομα της TUI βρίσκονται στη νοτιοανατολική Ρόδο για την ασφάλεια των επισκεπτών της TUI και τους παρέχουν αντικατάσταση διαμονής, φαγητού και ποτού. Η κατάσταση στο έδαφος εξελίσσεται και αλλάζει συνεχώς και επανεκτιμάται τακτικά από την ταξιδιωτική ομάδα.

Αεροδρόμιο Διαγόρας Ρόδος 1

Τα ξενοδοχεία

Ο κατάλογος των πληγέντων ξενοδοχείων στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ρόδου, έχει ως εξής:

Κιοτάρι

-Absolute Kiotari Resort
-Boutique 5 Hotel & Spa
-Gonos Villa
-LABRANDA Kiotari Miraluna
-Lindian Village
-Lindos Imperial Resort & Spa
-Mayia Exclusive Resort & Spa
-Mitsis Hotel Rodos Village
-Mitsis Rodos Maris Resort and Spa
-Princess Andriana Resort & Spa
-Princess Sun Hotel
-Rodos Princess Beach Hotel

Γεννάδι

-TUI Blue Sensatori
-Ambelia Hotel (ex. Zenith Seaside Hotel)
-Gennadi Grand

Πλημμύρι

-Magic Life
-Atrium Prestige

Λάρδος

-Amaryllis Hotel Lardos
-Lindos Princess
-Cosmos Maris

Λίνδος

-AquaGrand of Lindos exclusive deluxe resort
-Eleni Studios
-Rafael Studios
-Lindos View
-Mitsis Lindos Memories Hotel

Πεύκοι

-Amfitriti Hotel and Studios
-Evi Studios
-Finas Hotel and Apartments
-Hotel Ziakis
-Island Blue Hotel
-Lindia Thalassa Resort
-Pefki Islands
-Pefkos Village Resort
-Stella
-White Olive Premium Lindos

Βλυχά

-Lindos Blu
-Lindos Grand Resort & Spa
-Lindos Mare
-Lindos Royal
-Lindos Village Resort & Spa
-Lindos White Hotel & Suites
-TUI BLUE Lindos Bay

Αεροδρόμιο Διαγόρας-Ρόδος

Επιπλέον πτήσεις οργανώνει η TUI για επαναπατρισμό Γερμανών και Βρετανών

Η TUI ανακοίνωσε χθες το απόγευμα, Δευτέρα 24 Ιουλίου ότι θα διαθέσει έξι επιπλέον αεροσκάφη για τον επαναπατρισμό Γερμανών και Βρετανών τουριστών από τη Ρόδο.

Μια άλλη πτήση της TUI θα μεταφέρει Δανούς τουρίστες πίσω στο Μπιλούντ, τόνισε σε ανακοίνωση του το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Ευρώπης.

«Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και έχουν προγραμματιστεί επιπλέον πτήσεις, ενημερώνουμε τους πελάτες μας και οργανώνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα», δήλωσε ο Τόμας Έλερμπερκ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της TUI.

Ακυρώσεις και από άλλες εταιρίες 

Την ίδια ώρα, η βρετανική εταιρεία χαμηλού κόστους Jet2 ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις πτήσεις και τα ταξιδιωτικά πακέτα που αναμένονταν να αναχωρήσουν στη Ρόδο έως και την 30ή Ιουλίου, ανακοίνωσε η εταιρεία, σε νεότερη ανακοίνωσή της.

«Λόγω αυτών των έκτακτων συνθηκών, ακυρώσαμε έως και την Κυριακή 30 Ιουλίου όλες τις πτήσεις και τα πακέτο που πρόκειται να αναχωρήσουν για τη Ρόδο», ανέφερε η ανακοίνωση στο Twitter, σημειώνοντας ότι «η εταιρεία θα επικοινωνήσει με τους πελάτες της προκειμένου να τους ενημερώσει ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία να πάρουν πίσω τα χρήματά τους ή να κάνουν εκ νέου κράτηση».

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το σωστό για όλους».

Ωστόσο, τα αεροσκάφη της εταιρείας θα πετάξουν χωρίς επιβάτες στο νησί προκειμένου να παραλάβει όσους βρετανούς ταξιδιώτες βρίσκονται στο νησί.  

Η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Ακυρώσαμε όλες τις πτήσεις που πρόκειται να αναχωρήσουν για τη Ρόδο σήμερα (πέντε πτήσεις συνολικά). Θα πετάξουμε αυτά τα πέντε αεροσκάφη στη Ρόδο χωρίς πελάτες, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε πελάτες πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο με την προγραμματισμένη πτήση τους», προσθέτει η εταιρεία. 

ΡΟΔΟς ΦΩΤΙΑ5

Κανονικά οι πτήσεις της Ryanair

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις της από και προς την Ρόδο πραγματοποιούνται κανονικά παρά τις πυρκαγιές.

«Οι πτήσεις της Ryanair προς/από το αεροδρόμιο της Ρόδου εκτελούνται προς το παρόν κανονικά και ανεπηρέαστες από τις δασικές πυρκαγιές», ανέφερε η Ryanair σε ανακοίνωσή της που δόθηκε μέσω της εφαρμογής της εταιρείας για κινητά τηλέφωνα στις 12:07 ώρα Ελλάδας.

H ιρλανδική αεροπορική εταιρεία ενημέρωσε τους επιβάτες που αναχωρούν από το αεροδρόμιο της Ρόδου ότι θα δεχτεί προσωρινά ταξιδιωτικά έγγραφα που εκδίδονται από την Ελληνική Αστυνομία και ότι θα ειδοποιήσει τους επιβάτες για τυχόν αλλαγές πτήσεων μέσω της εφαρμογής της.

Διαφήμιση