Αρχική Ειδήσεις Εισαγγελική παρέμβαση για την καταστροφική φωτιά στη Ρόδο

Εισαγγελική παρέμβαση για την καταστροφική φωτιά στη Ρόδο

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ 7Η ΗΜΕΡΑ / ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ Η ΦΩΤΙΑ // ΚΙΟΤΑΡΙ (ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ/EUROKINISSI)
Συνεχίζεται για έβδομη ημέρα η μεγάλη πυρκαγιά στα Νότια του νησιού της Ρόδου. Συνεχείς αναζωπυρώσεις και μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις. Στιγμιότυπα από το Κιοτάρι, Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 (ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση
Η εικόνα της νήσου και το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής, το οποίο συνεχίζει να υφίσταται, καθώς η φωτιά στη Ρόδο δεν έχει ακόμη σβήσει ανάγκασαν την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών να ξεκινήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για την

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», δόθηκαν οδηγίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ανάθεση της έρευνας σχετικά με τις ευθύνες της φωτιάς σε ανώτερα επιτελικά κλιμάκια. Οι ενέργειες που παραγγέλθηκαν θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων.

Η μεγάλη πυρκαγιά έχει σήμερα τρεις ενεργές εστίες στα κεντρικά και στα νότια του νησιού. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά κινείται από Βάτι προς Γεννάδι, όπου δόθηκε ολονύχτια μάχη από εκατοντάδες μέλη πεζοπόρων τμημάτων και εθελοντών, όπως και γύρω από τα χωριά Μαλώνας και Μάσσαρι με δεκάδες αναζωπυρώσεις και ισχυρούς ανέμους. Επίσης, στο Βάτι υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση αυτήν την ώρα.

Στο Ασκληπιείο, χθες προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετά σπίτια, στα Λάερμα, και στον Απόλλωνα. Χθες βράδυ δόθηκε εντολή εκκένωσης στην Κάλαθο, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκινήσαν οι εναέριες ρίψεις σε Ασκληπιείο και Βάτι.

Διαφήμιση