Αρχική Ειδήσεις Ρόδος:Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης-Μάχη στο πύρινο μέτωπο και στην Κέρκυρα

Ρόδος:Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης-Μάχη στο πύρινο μέτωπο και στην Κέρκυρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε όλο το νησί της Ρόδου, ενώ μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες τόσο στο νησί των Ιπποτών όσο και στην Κέρκυρα. 

0
φωτιά Ρόδος 2023
Διαφήμιση

Το νησί της Ρόδου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς οι φωτιές συνεχίζουν να καίνε για ένατη ημέρα.

Το έργο της κατάσβεσης εξακολουθεί να είναι δύσκολο στα χωριά Βάτι και Γεννάδι στο νησί των Ιπποτών, όπου μετά τις 12:00 το μεσημέρι εμφανίστηκε πυκνός καπνός σαν μανιτάρι.

Με την τραγωδία στην Κάρυστο, όπου δύο πιλότοι Καναντέρ έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, να ρίχνει βαριά τη σκιά, συνεχίζεται και σήμερα η μάχη να τεθούν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στη Ρόδο και στην Κέρκυρα.

ΦΩΤΙΆ ΡΟΔΟΣ!!!!!!!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το μεσημέρι όλο το νησί της Ρόδου. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε πως θα είναι και σήμερα μια δύσκολη ημέρα.

Στο νησί των Ιπποτών οι προσπάθειες των επίγειων και εναέριων μέσων για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά συνεχίζονται για 9η ημέρα. Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης εστιάζεται στην περιοχή των χωριών της Μαλώνας, του Βατίου και την περιοχή του Γενναδίου.

Συγκλονιστικές εικόνες με το «πύρινο μέτωπο» πάνω από το Βάτι

Βίντεο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ, δείχνει ξαφνικά να ξεπηδά μια εστία φωτιάς στη Ρόδο και ξαφνικά να εμφανίζεται μια λάμψη. Αυτός είναι και ο λόγος που ο δήμαρχος του νησιού κάνει αναφορές για εμπρησμό. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής κάνει έρευνες για το πώς ξέσπασε η φωτιά. Καταγγελίες για εμπρησμό έχει κάνει και ο δήμαρχος της βόρειας Κέρκυρας, καθώς όπως έχει πει «οι φωτιές δεν μπαίνουν από ανθρώπινο χέρι». Είναι χαρακτηριστικό ότι το προηγούμενο διάστημα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής είχε δηλώσει ότι αρκετά άτομα έδωσαν καταθέσεις με τις έρευνες να συνεχίζονται.

Φωτιά Αιγιαλεία 5 Ελένη Σωτηροπούλου 230723

Που βρίσκεται το μέτωπο στη φωτιά της Κέρκυρας

Στην Κέρκυρα, δύο είναι τα ενεργά μέτωπα και εντοπίζονται στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού. Το πρώτο κατευθύνεται από το χωριό Παλιά Περίθεια προς το Λαύκι και το δεύτερο κοντά στην Ημερολία, όπου οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη προκειμένου να την περάσουν οι φλόγες τον οικισμό.

Χθες κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω της αλλαγής κατεύθυνσης του ανέμου, δημιουργήθηκαν αρκετές αναζωπυρώσεις καθοδηγώντας το μέτωπο προς το βόρειο κομμάτι του νησιού. Για τον λόγο αυτό εκδόθηκαν μηνύματα από το 112, ζητώντας από τους κατοίκους των περιοχών Λούτσες, Ημερολιά, Σύκι καθώς και Απραός και Καλαμάκι να εκκενώσουν τους οικισμούς τους.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στα Βίταλα Ευβοίας του δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 10 το πρωί σε αγροτοδασική έκταση έξω από τον οικισμό. Ήταν αρκετά δύσκολη, επενέβησαν αμέσως επίγεια και εναέρια μέσα και οριοθετήθηκε στις 11:10.

Στην Κάρυστο υπάρχουν κάποιες πολύ μικρές εστίες, μακριά από οικιστικές περιοχές.

Διαφήμιση