Αρχική Ελλάδα Πρόστιμα για ρακέτες και…γυμνισμό στην παραλία

Πρόστιμα για ρακέτες και…γυμνισμό στην παραλία

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι ρακέτες με τον…γυμνισμό; Μπορεί ένας γυμνιστής να παίζει ρακέτες; Κι όμως σε κάποιες παραλίες εφέτος δεν επιτρέπονται ούτε οι ρακέτες ούτε ο γυμνισμός! Ήδη για τις ρακέτες έπεσαν και τα πρώτα πρόστιμα!

0
Σαρακίνικο Γαύδος Κεντρική
Διαφήμιση

Οι ρακέτες είναι καλοκαιρινό σπορ και θεωρούνται άρρηκτα συνυφασμένες με τις διακοπές και τη διασκέδαση, ωστόσο από εφέτος μπαίνουν κάποια όρια, τουλάχιστον στον Δήμο Βούλας- Βουλιαγμένης και ήδη επιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα.

Σύνταξη: ecozen.gr

Αντίστοιχα, όρια επιβάλλονται και στους γυμνιστές τουλάχιστον στη Γαύδο, όπου απαγορεύεται ο γυμνισμός στην παραλία Σαρακήνικο!

Ρακέτες παραλία

 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Αντώνη Κουσαθανά, ήδη για φέτος έχουν επιβληθεί 15 πρόστιμα, εκ των οποίων 1/3 έχει πληρωθεί, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε φάση ενστάσεων. Η απαγόρευση της χρήσης ρακετών οφείλεται σε κανονισμό που προβλέπει να μην γίνεται σε οικιστικό χώρο. «Τα σπίτια είναι στα 15 μέτρα» είπε ο κ. Κουσαθανάσης. Πρόκειται για έναν κανονισμό που ίσχυε από το 2010 (οπότε το πρόστιμο ήταν 10.000 ευρώ) το οποίο το επανέφερε η δημοτική αρχή το 2019-2021, κατεβάζοντας το πρόστιμο στα 1.000 ευρώ.

Ρακέτες απαγόρευση 1

Η απαγόρευση αφορά σε δύο μόνο από τις παραλίες του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Του Αγίου Νικολάου στο Καβούρι και τον όρμο Ματσελιώτη.

Από την αρχή του καλοκαιριού ερωτηθείς ο δήμαρχος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος πού μπορούν να παίζουν ρακέτες οι λουόμενοι, είχε αναφέρει ότι υπάρχουν παραλίες κοντά σε κατοικημένες περιοχές και ο ήχος της ρακέτας από το πρωί έως το βράδυ καθίσταται ιδιαίτερα ενοχλητικός και αντικοινωνικός για τους κατοίκους της περιοχής. «Οι παράκτιες ζώνες απέχουν περίπου 12 μέτρα από την παραλία. Ακούν από το πρωί μέχρι το βράδυ την ηχορύπανση οι κάτοικοι. Οι άνθρωποι έχουν φθάσει στο σημείο να πουλάνε τα σπίτια τους», είχε  χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος  είχε τονίσει ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ευ ζην στα σπίτια που μένουν και επίσης ξεκαθάρισε ότι ο στόχος δεν είναι να επιβάλλεται πρόστιμο και να μαζευτούν λεφτά, αλλά να υπάρχει ηρεμία στους κατοίκους της περιοχής.

Βγήκαν …από τα ρούχα τους οι γυμνιστές στη Γαύδο λόγω των απαγορεύσεων

Σαρακίνικο Γαύδος 1

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ekriti, η Γαύδος μπορεί να είναι ο παράδεισος του ελεύθερου κάμπινγκ και των γυμνιστών, αλλά  για πρώτη φορά φέτος στην παραλία Σαρακήνικο, ο Δήμος έβαλε πινακίδα που γράφει «Απαγορεύεται ο γυμνισμός». Σύμφωνα με το ekriti   η κίνηση αυτή  έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις!

The,Tropical,Beach,Of,Tripiti,At,The,Southern,Point,Of
Η «καρέκλα της Γαύδου» στην παραλία Τρυπητή, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης.

«Ερχόμαστε στο νησί για να νιώσουμε ελεύθεροι στην φύση απαλλαγμένοι από τα περιττά και μαθαίνουμε ξαφνικά για αυτή την απαγόρευση» γράφουν διαμαρτυρόμενοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί γυμνιστές.

Τι λέει η Δήμαρχος για την απαγόρευση του γυμνισμού στο Σαρακήνικο 

sarakiniko gavdos boat
Η διάσημη παραλία Σαρακήνικο που…κλείνει για τους γυμνιστές

Για τους λόγους που πήρε ο Δήμος αυτή την απόφαση, μίλησε στο ekriti η Δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη.

Δήμσρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη
Η Δήμαρχος Γαύδου, δασολόγος Λίλιαν Στεφανάκη (πηγή: ekriti)

Η ίδια δήλωσε «Είχαμε παράπονα τόσο από επισκέπτες όσο και από καταστηματάρχες του νησιού που μας ζήτησαν να απαγορεύσουμε τον γυμνισμό στην κεντρική αυτή παραλία, στην οποία έρχεται για μπάνιο πολύς κόσμος που δεν κάνει γυμνισμό και ενοχλείται από το θέαμα γυμνών ανθρώπων. Το σεβόμαστε και προχωρήσαμε σε αυτή την απαγόρευση η οποία να τονίσω, ότι δεν ισχύει σε καμία άλλη παραλία
Σε ό,τι αφορά τη φετινή σεζόν  η Δήμαρχος ανέφερε ότι η πληρότητα αγγίζει το 100% και διευκρίνισε ότι το νησί έχει 15.000-16.000 επισκέπτες τον χρόνο, Έλληνες και ξένους, κυρίως Ιταλούς, Ελβετούς, Γερμανούς και το 70% από αυτούς κάνει ελεύθερο κάμπινγκ, ενώ διαθέτει μόλις 320 κρεβάτια. « Έχουμε πάρα πολλούς επαναλαμβανόμενους πελάτες και αν κάποιος θέλει να κλείσει τώρα τις διακοπές του, δύσκολα θα βρει κρεβάτι» είπε, συμπληρώνοντας ότι η ροή των επισκεπτών είναι πολύ καλή όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, αφού ο καιρός είναι πάντα καλός.

Διαφήμιση