Αρχική Ειδήσεις Ρόδος: Οργή για τον σερβιτόρο στη θάλασσα

Ρόδος: Οργή για τον σερβιτόρο στη θάλασσα

Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει λάβει το περιστατικό με τον σερβιτόρο σε beach bar στη Ρόδο που σερβίρει  σε λουόμενους ενώ διασχίζει τη θάλασσα με το νερό  να τον καλύπτει λίγο πιο κάτω από τους ώμους! Ακολούθησαν δυο υπουργικές παρεμβάσεις και οργισμένη δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη ότι η δουλεία έχει τελειώσει, ενώ η Ρόδος έχει ξεσηκωθεί!

0
Σερβίρσμα στη θάλασσα
Διαφήμιση

Σάλο και οργισμένες αντιδράσεις σε κυβερνητικό επίπεδο αλλά και στα social media, έχει προκαλέσει το βίντεο με τον σερβιτόρο του beach bar στη Ρόδο που διασχίζει τη θάλασσα για να σερβίρει τους λουόμενους πελάτες.

Σύνταξη: ecozen.gr

Από το απόγευμα του Σαββάτου η υπόθεση έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις με τον ίδιο τον σερβιτόρο να υποστηρίζει ότι δεν έχει πρόβλημα που βρέχεται στη θάλασσα για να κάνει τη δουλειά του, καθώς ανταμείβεται ικανοποιητικά και έχει λάβει φιλοδωρήματα έως και 200 ευρώ από πελάτες που έχει σερβίρει!

Σερβιτορος ροδος διπλή

Παρ όλα αυτά η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τον  Εισαγγελέα στον οποίο  θα καταθέσουν ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Αθανάσιος Σταμούλης  μαζί με τον πρόεδρο του ΕΚΡ (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου),  Παναγιώτη Εγγλέζο . 

floating server 0

Όπως έγινε γνωστό, θα καταθέσουν το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους και αφορά το βίντεο με τον σερβιτόρο να μεταφέρει φαγητό σε πλατφόρμα που έχει στηθεί σε παραλία λίγο έξω από την πόλη της Ρόδου.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Άδωνη Γεωργιάδη και του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το αν οι θαλάσσιες κατασκευές έγιναν νόμιμα.

Πάντως, σύμφωνα με την ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκανε το τοπικό κλιμάκιο του ΣΕΠΕ στην επιχείρηση όπου εργάζεται ο σερβιτόρος, δεν βρέθηκε κάτι παράνομο. Από την πλευρά του ο σερβιτόρος που εικονίζεται στο βίντεο απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του κλιμακίου, είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτού του είδους το σερβίρισμα που του αποφέρει φιλοδώρημα το οποίο φθάνει ακόμη και τα 200 ευρώ.

«Οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι, είναι άνθρωποι με σεβαστά δικαιώματα»

Μιλώντας το Σάββατο 1/7 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο  υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «το περιστατικό είναι αηδιαστικό. Μόλις το είδα, έστειλα κλιμάκιο επιθεωρητών», επισημαίνοντας πως η δουλεία έχει τελειώσει.

Άδωνις Γεωργιάδης«Να καταλάβουμε όλοι πως η εποχή της δουλείας έχει τελειώσει για την ανθρωπότητα. Οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι, είναι άνθρωποι με σεβαστά δικαιώματα. Και εδώ είμαστε για να διασφαλίζουμε τα δικαιώματά τους. Και όποιος επιχειρηματίας το ξεχνάει, θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου» είπε χαρακτηριστικά.

Σάλο και στα social media προκάλεσαν Ρόδος και σερβιτόρος

Χρήστης στο Trip Advisor αναφέρει ότι «οι συνθήκες εργασίας ειδικά για τους σερβιτόρους είναι απαγορευτικές.

sxolia 491x600

Ας πάνε τα αφεντικά να κάνουν θαλάσσιο σέρβις Ελληνική σεζόν στα μεγαλεία σου». «Εκμεταλλεύεστε την ανάγκη των εργαζομένων. Ντροπή» επισημαίνουν άλλοι και κάποιοι υπογραμμίζουν ότι «είναι το χειρότερο περιβάλλον. Δεν είναι σκλάβοι οι εργαζόμενοι, ζούμε στο 2023».

 

Εργασιακός μεσαίωνας

Σημειώνεται ότι με αφορμή  τα γεγονότα που ζει η Ρόδος ανάμεσα στους επικριτές είναι και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου, ο οποίος μιλώντας στο enikos.gr  είπε πως «είναι απάνθρωπο» και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δηλαδή πρέπει να φοράμε στολή δύτη για να σερβίρουμε;».

«Πρόκειται για εργασιακό μεσαίωνα και ακόμη και αν γνώριζε τη συγκεκριμένη πρακτική ο εργαζόμενος όταν πήγε να πιάσει δουλειά και να προσληφθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει καθεστώς, ούτε και είναι φυσιολογικό όλο αυτό» υποστήριξε ο κ. Χότζογλου.

Διαφήμιση