Αρχική Special Topics Ρόδος: Παρέμβαση Γεωργιάδη για τον σερβιτόρο μέσα στη θάλασσα (Βίντεο)

Ρόδος: Παρέμβαση Γεωργιάδη για τον σερβιτόρο μέσα στη θάλασσα (Βίντεο)

Η Επιθεώρηση Εργασίας θα…σερβίρει το δικό της “μενού” στο beach bar της Ρόδου που επιβάλλει στο σερβιτόρο να σερβίρει με τα ρούχα μέσα στη θάλασσα! Αμέσως μετά το σάλο που ξέσπασε, κυρίως στα social media από την ανάρτηση βίντεο στο οποίο φαίνεται σερβιτόρος  να μπαίνει με τα ρούχα στη θάλασσα για να σερβίρει τους πελάτες. έκανε άμεση παρέμβαση ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης και ζήτησε επειγόντος  έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές!

0
Σερβίρσμα στη θάλασσα
Διαφήμιση

Την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε ανάρτηση στα social media η οποία δείχνει σερβιτόρο σε γνωστό beach bar που βρίσκεται στην Καλλιθέα, της Ρόδου, να μπαίνει με τα ρούχα μέχρι το στήθος μέσα στη θάλασσα προκειμένου να φτάσει τις εξέδρες με τις ξαπλώστρες προκειμένου να σερβίρει τους πελάτες.

Σύνταξη: ecozen.gr

Άδωνις Γεωργιάδης“Για το σχετικό περιστατικό έγινε ήδη επικοινωνία μου με τον ΣΕΠΕ και θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι” ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλούν οργή καθώς φαίνεται νεαρός σερβιτόρος, κρατώντας τον δίσκο με τα φαγητά, να μπαίνει στη θάλασσα, με το νερό να φτάνει περίπου έως τον λαιμό ώστε να παραδώσει την παραγγελία στους λουόμενους, οι οποίοι βρίσκονται πάνω σε ξύλινη πλατφόρμα.

αρχείο λήψης

Για «απάνθρωπες συνθήκες εργασίας» κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου μιλώντας στο enikos.gr και τονίζει χαρακτηριστικά: «Δηλαδή πρέπει να φοράμε στολή δύτη για να σερβίρουμε;».

Σερβιτόροι στη Ρόδο υποχρεώνονται…να κολυμπούν: “Μεσαίωνας και εργασιακή ζούγκλα”

«Πρόκειται για εργασιακό μεσαίωνα και ακόμη και αν γνώριζε τη συγκεκριμένη πρακτική ο εργαζόμενος όταν πήγε να πιάσει δουλειά και να προσληφθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει καθεστώς, ούτε και είναι φυσιολογικό όλο αυτό» υποστήριξε ο κ. Χότζογλου.

Χότζογλου 696x392

Ο ίδιος είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και άλλους φορείς του νησιού και τη Δευτέρα θα γίνει καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και έλεγχος για τον σερβιτόρο στη θάλασσα και ποιος τον υποχρέωσε να σερβίρει με τον δίσκο μέσα στη θάλασσα!

Ο Πρόεδρος στον Επισιτισμό – Τουρισμό ζητεί επίσης απαντήσεις από το Λιμενικό και τις αρμόδιες Αρχές σχετικά με το εάν υπάρχουν οι απαιτούμενες άδειες κατασκευής πλατφορμών μέσα στη θάλασσα που λειτουργούν ως τραπέζια και «στέκια» για τους λουόμενους ή όλα αυτά είναι αυθαίρετα. Σε αυτή την περίπτωση όπως επισημαίνει ο κ. Χότζογλου, θα πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιοι προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα σε ελέγχους και στην επιβολή των ανάλογων προστίμων ή την κατεδάφιση των συγκεκριμένων κατασκευών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η εργασιακή ζούγκλα» στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού είναι έντονη και πρέπει άμεσα να υπάρξουν παρεμβάσεις και μέτρα ώστε να αποθαρρύνονται οι εργοδότες από το να επιβάλουν άθλιες συνθήκες εργασίας στους υπαλλήλους τους.

Διαφήμιση