Αρχική Special Topics Ουρανοκατέβατο θραύσμα μετεωρίτη στο κεφάλι γυναίκας-Έπινε καφέ στη βεράντα της!

Ουρανοκατέβατο θραύσμα μετεωρίτη στο κεφάλι γυναίκας-Έπινε καφέ στη βεράντα της!

0
μετεωριτης
Διαφήμιση

Ουρανοκατέβατο στο κεφάλι μιας γυναίκας ήρθε το θραύσμα από μετεωρίτη, πίνοντας ξέγνοιαστη και αμέριμνη καφές στη βεράντα του σπιτιού της.

Το μαύρο χρώμα της πέτρας από το θραύσμα του μετεωρίτη, που έπεσε ουρανοκατέβατο, υποδηλώνει ότι επρόκειτο για ηφαιστειακό πέτρωμα αλλά οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι έχει υποστεί υπερθέρμανση στην ατμόσφαιρα.

Μια γυναίκα στη Γαλλία ίσως είναι το δεύτερο άτομο που έχει καταγραφεί ότι χτυπήθηκε από έναν μικροσκοπικό μετεωρίτη. Η εν λόγω ανώνυμη γυναίκα ζει στη βορειοανατολική Γαλλία και βρισκόταν στη βεράντα της πίνοντας τον πρωινό της καφέ όταν ξαφνικά άκουσε έναν δυνατό κρότο από την ταράτσα του σπιτιού και στη συνέχεια ένιωσε κάτι να τη χτυπά στα πλευρά.

Αρχικά, νόμιζε ότι επρόκειτο για κάποιο πουλί ή νυχτερίδα αλλά στη συνέχεια βρήκε μια πέτρα στο μέγεθος βότσαλου στα πόδια της. Το πέτρωμα ζυγίζει περίπου 50 γραμμάρια σύμφωνα με την ερευνητή παλαιογεωλογίας, Τιερί Ρεμπμάν.

μετεωρίτης1

Το μαύρο χρώμα της πέτρας υποδηλώνει ότι επρόκειτο για ηφαιστειακό πέτρωμα αλλά οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι έχει υποστεί υπερθέρμανση στην ατμόσφαιρα. Παράλληλα, αποτελείται κυρίως από σίδηρο και πυρίτιο, τα οποία σύμφωνα με τον Ρεμπμάν παρατηρούνται σε μετεωρίτες.

«Η εύρεση ενός μετεωρίτη είναι σπάνια, αλλά το γεγονός ότι έπεσε πάνω της από τον ουρανό καθιστά το περιστατικό μια σχεδόν μοναδική περίπτωση», ανέφερε ο ερευνητής. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ορισμένοι άλλοι επιστήμονες αμφισβητούν αν η πέτρα είναι όντως μετεωρίτης.

Πάντως, οι πιθανότητες να χτυπηθεί κάποιος από μετεωρίτη είναι ελάχιστες. Οι εκτιμήσεις για τις ακριβείς πιθανότητες να χτυπηθεί κανείς από μετεωρίτη ποικίλλουν ξεκινώντας από 1 στα 1,6 εκατομμύρια έως 1 στα 840 εκατομμύρια.

 

Διαφήμιση