Αρχική Ειδήσεις Ο ΟΦΥΠΕΚΑ στη… ΣΧΕΔΙΑ Που κυκλοφορεί!

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ στη… ΣΧΕΔΙΑ Που κυκλοφορεί!

Το περιοδικό δρόμου Σχεδία στηρίζει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), ταξιδεύοντας μέσα από τις σελίδες του, στο τεύχος 113 που κυκλοφορεί για ένα ολόκληρο χρόνο!

0
ofypeka
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τον ΟΦΥΠΕΚΑ, η Σχεδία είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου, επίσημο μέλος του Διεθνούς Δικτύου Περιοδικών Δρόμου (INSP, www.insp.ngo), το οποίο πωλείται στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης από διαπιστευμένους πωλητές. Εκδίδεται από την ΜΚΟ Διογένης ΜΚΟ, που συστήθηκε στις αρχές του 2010 για την υποστήριξη της προσπάθειας των αστέγων και των κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό.

Βασικός στόχος της οργάνωσης είναι η ενεργοποίηση, ενδυνάμωση, εκπαίδευση και εν τέλει, η δημιουργία προοπτικών απασχόλησης σε συνανθρώπους μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε πολύ ακραίες μορφές. Παράλληλα, στόχος είναι, μέσα από μια σειρά δράσεων, η ευαισθητοποίηση, η ενεργοποίηση και η κινητοποίηση του πληθυσμού της χώρας γύρω από τα ζητήματα της έλλειψης στέγης, της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού, με έναν τρόπο που δεν θα στέκεται στο πρόβλημα, αλλά θα αναδεικνύει λύσεις και θα στέκεται απέναντι στη ζωή και στα κοινωνικά ζητήματα με έναν ενεργό, αισιόδοξο τρόπο.

ofypeka1

Στο τεύχος που κυκλοφορεί, ο ΟΦΥΠΕΚΑ επέλεξε να παρουσιάσει μία από τις πιο εμβληματικές προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας, τον Όλυμπο, καθώς και το πιο απειλούμενο πουλί στη χώρα μας, τον Ασπροπάρη.

Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.

 

Διαφήμιση