Αρχική Ειδήσεις Ανανέωση θητείας για τον Κωνσταντίνο Τασούλα -Έλαβε 249 ψήφους

Ανανέωση θητείας για τον Κωνσταντίνο Τασούλα -Έλαβε 249 ψήφους

Ανανέωση θητείας για τον Κωνσταντίνο Τασούλα επεφύλασσε η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Βουλής, το Σώμα της οποίας συνεδριάζει αυτήν την ώρα.

0
τασουλας
Διαφήμιση

Της συνεδρίασης προεδρεύει ο προσωρινός Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ανακοίνωσε τις επιστολές των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων σχετικά με τα πρόσωπα που προτείνουν για νέο πρόεδρο της Βουλής, αλλά και τα αποτελέσματα, με τον Κωνσταντίνο Τασούλα να λαμβάνει 249 ψήφους.

Ο αρχηγός της ΝΔ και πρόεδρος του πρώτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του στην Βουλή, είχε γνωστοποιήσει ότι προτείνει για την θέση τον νυν πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. Για τις θέσεις Ά, ΄Β και ΄Γ αντιπροέδρων προτείνει τους κ.κ ΠλακιωτάκηΓεωργαντά και Μπούρα.

ορκωμοσία νεας βουλης

Τί ψήφισαν οι νέοι βουλευτές

Ο Νικήτας Κακλαμάνης απευθύνθηκε στους βουλευτές για την 8ετή πορεία του στο αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής, τα προηγούμενα χρόνια.

«Μπορεί η έδρα από την οποία σας μιλώ να φαντάζει ψηλά, ωστόσο στην πραγματικότητα, ουδέποτε την αντιμετώπισα αφ’ ύψηλού. Όπως ακριβώς στη ζωή και στην ιατρική σταδιοδρομία μου έτσι και στην πολιτική μου διαδρομή επέλεξα να παραμείνω προσγειωμένος και ακέραιος. Επέλεξα να δουλέψω, να ενώσω και να φτιάξω γέφυρες. Από αύριο όμως όλα τα είναι αλλιώς. Θα ξεκινήσουμε μαζί από το ίδιο κοινοβουλευτικό υψόμετρο στα ίδια έδρανα αλλά με διαφορετικές ισορροπίες. Σε ένα πολύμορφο, πολύπλοκο και πολύχρωμο σύνολο, όπως αυτό της νέας Βουλής, θέλω να σας ζητήσω να επενδύσουμε όλοι στη σύνεση και στην αλήθεια των προθέσεων μας, γιατί αυτή η αλήθεια, αργά ή γρήγορα, να είστε σίγουροι πως θα βγει στο φως», είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης και ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, το κόμμα της ΝΔ γιατί τον πρότεινε τρεις φορές, ευχαρίστησε τον Κωνσταντίνο Τασούλα και τον ειδικό γραμματέα Κωνσταντίνο Μπαγιώκο. Ευχαρίστησε στο πρόσωπο της Γενικής Διευθύντριας της Βουλής κ. Περηφάνου όλο το πολιτικό προσωπικό, το ένστολο προσωπικό, τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και στο πρόσωπο των πολιτικών αρχηγών ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του της προηγούμενης βουλής, για την «απίστευτη εκτίμηση και αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπό του».

tasoylas arthro
Ανανέωση θητείας για τον Κωνσταντίνο Τασούλα

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται με ονομαστική ψηφοφορία και απαιτείται να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Αν δεν συγκεντρωθούν οι 151 θετικές ψήφοι, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται και εκλέγεται αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Ο κ. Κακλαμάνης ανήγγειλε  το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και κάλεσε τον νέο πρόεδρο της Βουλής να καταλάβει αμέσως την έδρα, προκειμένου να εκφωνήσει λόγο προς τους «300».

Λίγη ώρα μετά, η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να εκλέξει τους αντιπροέδρους, τους κοσμήτορες και τους γραμματείς του Σώματος, σύμφωνα με τις προτάσεις των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την θέση της αντιπροέδρου θα προτείνει την Ολγα Γεροβασίλη, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Από πλευράς του το ΚΚΕ θα προτείνει τον Γιώργο Λαμπρούλη. Η Ελληνική Λύση προτείνει την υποψηφιότητα του κ. Βασίλη Βιλιάρδου και οι Σπαρτιάτες αυτή του Πέτρου Δημητριάδη. Η Νίκη προτείνει τον Γιώργο Αποστολάκη και η Πλεύση Ελευθερίας τον Μιχάλη Χουρδάκη.

Διαφήμιση