Αρχική Βίντεο Φωτιά στη Νάξο: Σε πολλά μέτωπα η πυρκαγιά-Ισχυροί άνεμοι-Ολονύχτια μάχη με τις...

Φωτιά στη Νάξο: Σε πολλά μέτωπα η πυρκαγιά-Ισχυροί άνεμοι-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες -Βίντεο

Σε πολλά μέτωπα εξελίσσεται η φωτιά στη Νάξο, και συγκεκριμένα στη Κεραμωτή, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης των  πυροσβεστικών δυνάμεων που ενισχύθηκαν και αναμένεται να επιχειρούν όλη τη νύχτα για να την περιορίσουν.

0
φωτια στη ναξο
Διαφήμιση

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και αναμένεται να επιχειρούν όλη τη νύχτα τη φωτιά στη Νάξο, πολλά χωριά της οποίας έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Η φωτιά στη Νάξο μαίνεται ανεξέλεγκτη από το μεσημέρι της Παρασκευής, συνεχίζοντας την καταστροφική πορεία της σε χαμηλή βλάστηση στην Κεραμωτή.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καταβάλλουν προσπάθειες για τον έλεγχο της πυρκαγιάς με χερσαία μέσα, αφού μετά το τελευταίο φως της ημέρας σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 10 οχήματα συμπεριλαμβανομένων του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ και των δυνάμεων που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Σύρο και Πάρο.

Ρίψεις νερού πραγματοποίησαν 3 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Η μάχη με τις φλόγες που δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προβλέπεται να είναι ολονύκτια.

 

Η φωτιά, λόγω των ανέμων, έχει αναπτύξει πολλά μέτωπα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύθηκαν, θα επιχειρούν όλη τη νύχτα για να την περιορίσουν.

Ωστόσο πριν πέσει το φως της ημέρας σταμάτησαν και τα εναέρια μέσα να επιχειρούν και να συνεχίσουν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μιλώντας στην “Καθημερινή” ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός ανέφερε νωρίτερα πως “η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε στη 13.30 είναι σε πλήρη εξέλιξη. Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν οικισμοί, αλλά η ακτίνα της έχει επεκταθεί καθώς η φωτιά αξιολογείται ως δύσκολη, μιας και είναι σε βοσκοτόπια, σε δύσβατη περιοχή με ορεινό ανάγλυφο. Η βασική δουλειά γίνεται με εναέρια μέσα και υπάρχει μεγάλη συνδρομή από επίγειες δυνάμεις και εθελοντές.

Επειδή υπάρχουν ζημιές σε κολώνες της ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε προληπτικά το ρεύμα σε πολλά χωριά στην ορεινή Νάξο – Κεραμωτή, Κωμιακή, Κόρωνος, Απείρανθος, Μονή. Τα κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ κάνουν αυτή τη στιγμή αξιολόγηση των βλαβών, ενώ κρίσιμο διακύβευμα θεωρείται η προστασία του δικτύου ηλεκτροδότησης, για την οποία συνεισφέρουν ιδίως τα εναέρια μέσα”.

 

Εξαιτίας της φωτιάς έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην ευρύτερη περιοχή στην ορεινή Νάξο. Η πυρκαγιά ξέσπασε μέσα στα όρια του οικισμού της Κεραμωτής, όμως είναι μακριά από σπίτια.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η φωτιά αυτή την ώρα έχει φτάσει στην περιοχή Σίφωνες.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενημερώνει τους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν την κατεύθυνση προς τη Μονή και την Απείρανθο, καθώς και προς τον Σταυρό της Κεραμωτής.

Εθελοντές αλλά και υδροφόρες του δήμου βοηθούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

φωτια στη ναξο2

Διαφήμιση