Αρχική Ειδήσεις Εθνική πόλο ανδρών: Αργυρή στα μετάλλια, χρυσή στις καρδιές μας (Βίντεο)

Εθνική πόλο ανδρών: Αργυρή στα μετάλλια, χρυσή στις καρδιές μας (Βίντεο)

Το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε η Εθνική πόλο ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, στη Φουκουόκα στην Ιαπωνία, είναι…χρυσό στις καρδιές όλων των Ελλήνων που στηρίζουν την ομάδα. Συγκλονίζει η συγνώμη του Ομοσπονδιακού προπονητή  Θοδωρή Βλάχου. Συγχαρητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

0
Εθνική ομάδα πόλο ανδρών ασημένιο μετάλλιο 29 Ιουλίου 2023
Διαφήμιση

Σε ένα παιχνίδι θρίλερ ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών ηττήθηκε 14-13 στα πέναλτι (10-10 κανονική διάρκεια) από την Ουγγαρία και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Σύνταξη: ecozen.gr

Πρόκειται για το τέταρτο μετάλλιο της Εθνικής σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και πρώτο ασημένιο, αφού μετρούσε ως τώρα τρία χάλκινα. Την ίδια στιγμή συγκλόνισε με τις δηλώσεις του μετά τον χαμένο τελικό, ο Ομοσπονδιακός προπονητής  Θοδωρής Βλάχος καθώς ζήτησε συγγνώμη για το τάιμ άουτ, που πήρε, λίγο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

https://www.youtube.com/watch?v=mmdxt-5JKs4

Συγχαρητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

«Τις δύσκολες ώρες των τελευταίων εβδομάδων στη χώρα μας, φώτισαν με αισιοδοξία τα ελληνόπουλα της Εθνικής Ομάδας πόλο, φτάνοντας στο νήμα για την κορυφή του κόσμου”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο facebook.  “Το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι χρυσό στις καρδιές μας. Απόδειξη της δικής τους δύναμης και αφορμή της δικής μας υπερηφάνειας. Συγχαρητήρια στη γαλανόλευκη ομάδα. Το μέλλον της ανήκει», κατέληξε.

Αγώνας σαν … ρώσικη ρουλέτα

Σε έναν από τους συγκλονιστικότερους τελικούς στην ιστορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, η Ουγγαρία νίκησε την εθνική ομάδα πόλο ανδρών 14-13, που έλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατέκτησε η Ισπανία. Η Ουγγαρία κατέκτησε το τέταρτο χρυσό μετάλλιό της, αφήνοντας τους διεθνείς μας με την πικρή γεύση της δεύτερης θέσης. Ο κανονικός αγώνας ολοκληρώθηκε 10-10, με το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου να χάνει δύο τεράστιες ευκαιρίες στο τελευταίο λεπτό για να πάρει το ματς.

Θοδωρής Βλάχος: Έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου

Χωρίς περιστροφές, ο Θοδωρής Βλάχος ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα της εθνικής υδατοσφαίρισης ανδρών από την Ουγγαρία, στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα.

Θοδωρήε Βλάχος προπονητής εθνικής ομάδας πόλο ανδρών

«Έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου, σε μία φάση που θα έκρινε τον τελικό. Ήμασταν δύο με έναν μπροστά για να βάλουμε γκολ. Πήρα τάιμ άουτ… Το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου, στη μεγαλύτερη στιγμή της εθνικής ομάδας. Συγγνώμη από τα παιδιά και απ’ όλο τον κόσμο», δήλωσε δακρυσμένος ο ομοσπονδιακός τεχνικός, αναφερόμενος στη φάση μετά το κλέψιμο του Φουντούλη και την αποβολή του Ζάλανκι, στο τελευταίο λεπτό του τελικού.

Μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει θεσπίσει χρηματικά έπαθλα για την κατάκτηση μεταλλίων, αλλά και για τις πρώτες οκτώ θέσεις στο Παγκόσμιο υγρού στίβου.Ο τίτλος της πρωταθλήτριας κόσμου κρίθηκε στη ρώσικη ρουλέτα. Σε ένα από τους συγκλονιστικότερους τελικούς στην ιστορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, η Ουγγαρία νίκησε την ελληνική ομάδα 14-13 στη Φουκουόκα και κατέκτησε το τέταρτο χρυσό μετάλλιό της, αφήνοντας τους διεθνείς μας με την πικρή γεύση της δεύτερης θέσης. Ο κανονικός αγώνας ολοκληρώθηκε 10-10, με το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου να χάνει δύο τεράστιες ευκαιρίες στο τελευταίο λεπτό για να πάρει το ματς. Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου θα λάβει ως έπαθλο 63.450 ευρώ, ενώ η Ουγγαρία θα πάρει 72.520 ευρώ. Η Ισπανία που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο θα λάβει 54.390 ευρώ.

Διαφήμιση