Αρχική Ειδήσεις Πυρκαγιά στην Ηλεία: Επιχειρήσεις σε 4 μέτωπα και προσαγωγή υπόπτου (Βίντεο)

Πυρκαγιά στην Ηλεία: Επιχειρήσεις σε 4 μέτωπα και προσαγωγή υπόπτου (Βίντεο)

Η πυρκαγιά στην Ηλεία έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού από το μεσημέρι του Σαββάτου 29/7, ενώ συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα. Καλύτερη η εικόνα σε 3 μέτωπα.

0
olympia pyrkagia 29 7 2023 6
Διαφήμιση

Πυρκαγιά στην Ηλεία έχει προκαλέσει κατάσταση συναγερμού στην ευρύτερη περιοχή ενώ επιτόπου επιχειρούν ισχυρές χερσαίες και επίγειες δυνάμεις.

Σύνταξη: ecozen.gr

Τα μέτωπα σε σχέση με την πυρκαγιά στην Ηλεία εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση έρευνα για το ενδεχόμενο εμπρησμού και ήδη έχει προσαχθεί ένας ύποπτος. Παράλληλα εκδόθηκαν οδηγίες προς τους πολίτες για το πως θα διαχειριστούν τα ζώα συντροφιάς ώστε να μην κινδυνέψουν.

Όσον αφορά στο τελευταίο μέτωπο που ξέσπασε στην Αρχαία Ολυμπία, πληροφορίες ανέφεραν αρχικά ότι αυτό είναι κοντά σε ξενοδοχείο. Ωστόσο, υπεύθυνος του ξενοδοχείου Αμαλία στην Αρχαία Ολυμπία σε επικοινωνία του με το ecozen .gr ανέφερε ότι δεν υπήρξε κανέναν κίνδυνος για το ξενοδοχείο κι ότι η φωτιά σε κοντινή περιοχή σβήστηκε.  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και τα τρία μέτωπα καίνε κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

 

«Δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα, του δήμου Πύργου», ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε μία ακόμη φωτιά κοντά στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην περιοχή Φαναράς». Στη φωτιά στην Παλαιοβαρβάσαινα έχουν σπεύσει 64 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ στο πύρινο μέτωπο της Αρχαίας Ολυμπίας στην περιοχή Φαναράς 38 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Μάλτα. Σχετικά με την φωτιά στην περιοχή Φαναράς, της Αρχαίας Ολυμπίας, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ ότι «πάλι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει μία καλή εικόνα».
Στη Σαλμώνη έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.
Σημειώνεται ότι στις περιοχές αυτές επιχειρούν και εναέρια μέσα, εκ περιτροπής 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι, ήχησε το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα προς Αρχαία Ολυμπία. Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ilialive οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή υπόπτου για απόπειρα εμπρησμού στο χωριό Μουριά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Patrisnews, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διενεργεί ήδη προανάκριση για το περιστατικό, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως έχει προσαχθεί ένας άνδρας, ο οποίος και εξετάζεται ως ύποπτος για απόπειρα εμπρησμού.

Έκκληση για τα ζώα συντροφιάς

Έκκληση προς τους πολίτες της Ηλείας απηύθυνε η  Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς με ανάρτησή της στο Facebook:

“Αυτή την ώρα μαίνεται φωτιά στην περιφέρεια Ηλείας.
Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον δήμο, το φιλοζωικό σωματείο «Αδέσποτες Πατούσες» και μεμονωμένους εθελοντές της περιοχής. Σε περίπτωση που κινδυνεύσει το καταφύγιο της φιλοζωικής οργάνωσης θα εκκενώσουμε άμεσα σε συνεργασία με τον δήμο που θα διαθέσει φορτηγό όχημα και τους εθελοντές της περιοχής.
Οδηγίες για ζώα συντροφιάς Ιουλιος 2023
Δυστυχώς για ακόμη μία μέρα η χώρα μας δοκιμάζεται και τα ζώα κινδυνεύουν. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα. Σε περίπτωση που αδυνατείτε να εκκενώσετε λόγω ύπαρξης πολλών ζώων δικών σας ή βρείτε εγκλωβισμένα ζώα σε ανάγκη και δεν μπορείτε να τα βοηθήσετε άμεσα επικοινωνήστε μαζί μας στο 2131364933 και 2131364935″.
Διαφήμιση