Αρχική Ειδήσεις Ένα νεογέννητο ελαφάκι που σώθηκε από τη φωτιά στη Ρόδο!

Ένα νεογέννητο ελαφάκι που σώθηκε από τη φωτιά στη Ρόδο!

Παρά την τεράστια οικολογική καταστροφή στη Ρόδο ένα νεογέννητο ελαφάκι στάθηκε τυχερό και σώθηκε από τις φλόγες χάρη στους εθελοντές του νησιού που είχαν βγει για περιφρούρηση.

0
ελαφακι ροδος διασωση
Διαφήμιση

Το νεογέννητο ελαφάκι έσωσαν οι  εθελοντές που συμμετείχαν στην περιφρούρηση καμένων εκτάσεων στο χωριό Απόλλωνα στο νησί της Ρόδου, όπου για δέκατη ημέρα καίει η μεγάλη φωτιά.

Το μικρό ζώο ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και δεν δεχόταν ούτε νερό, ενώ ήταν φανερά ταλαιπωρημένο. Οι εθελοντές το μετέφεραν στη φάρμα του κ. Στέργου Σεντονά ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται στο χωριό Απόλλωνα.

«Τα παιδιά έφεραν εδώ σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί το ελαφάκι και ήταν σε πολύ κακή κατάσταση» είπε μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο κ. Σεντονάς.

«Το βρήκαν μέσα στα καμένα. Σε πολύ κακή κατάσταση, αδύναμο και φοβισμένο. Ήταν ουσιαστικά ετοιμοθάνατο και νηστικό. Συμβουλευτήκαμε ειδικούς και αμέσως προχωρήσαμε ξεκινήσαμε διαδικασία διάσωσης.

“Μέσα σε λίγες ώρες το νεογέννητο ελαφάκι όχι μόνο κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, αλλά άρχισε να παίζει και με τα άλλα ελαφάκια που έχω στη φάρμα. Το θαύμα της φύσης. Σε όλο του το μεγαλείο. Και γι αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι όσοι βοηθήσαμε” κατέληξε ο κ. Σεντονάς.

Δυστυχώς η μητέρα του μικρού ζώου δεν κατάφερε να επιβιώσει από την πύρινη λαίλαπα που απειλεί το νησί της Ρόδου, έχοντας προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή.

Πως δείχνει η εικόνα του δορυφόρου την φωτιά στη Ρόδο.

φωτο ροδος καμενα

 

Η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο αποτέφρωσε περισσότερα από 110.000 στρέμματα. Δορυφορική φωτογραφία, αυτή τη φορά της ESA (European Space Agency), αποκαλύπτει το μέγεθος της καταστροφής του νησιού.

Στη φωτογραφία της ESA (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος) που ελήφθη την Κυριακή, 23 Ιουλίου, για την τεράστια φωτιά στη Ρόδο, τα χρώματα είναι φυσικά με μία επιπλέον επεξεργασία από υπέρυθρες εικόνες για να φανεί το μέτωπο της πύρινης κόλασης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚ.Μητσοτάκης-Συνάντηση με την ΠτΔ: “Θρηνούμε 4 συμπολίτες μας-Αμείλικτος ο πέλεκυς για τους εμπρηστές”
Επόμενο άρθροΥΠΕΝ: Κίνητρα για πόρους στον αγώνα πρόληψης και καθαρισμού δασών