Αρχική Special Topics Ανοίγει τα “φτερά” της η NASA: Θα διαθέτει δωρεάν streaming υπηρεσία

Ανοίγει τα “φτερά” της η NASA: Θα διαθέτει δωρεάν streaming υπηρεσία

Μπορεί η NASA να μας ταξιδεύει στο διάστημα, μεταλαμπαδεύοντας μας γνώσεις για το άπειρο του σύμπαντος, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν διάθετε μία σημαντική υπηρεσία που ακούει στο όνομα streaming.

0
Η Γη στο διάστημα. Μπλε ανατολή. Στοιχεία αυτής της εικόνας προσκομίστηκαν από τη NASA.
Διαφήμιση

Πλέον η NASA αλλάζει πορεία σε αυτό το πεδίο, να αναβαθμιστεί και σύντομα θα διαθέτει streaming υπηρεσία δωρεάν!

Η NASA ετοιμάζεται να χορέψει και αυτή στον μεγάλο χορό των streaming υπηρεσιών λανσάροντας την δική της υπηρεσία. Ο λόγος για το NASA+ (NASA Plus) που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του εντός του καλοκαιριού και υπόσχεται “περισσότερους πυραύλους, περισσότερη επιστήμη, περισσότερες αποστολές και περισσότερη NASA“, σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή που έδωσε η αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία.

Το NASA+ θα καλύπτει σύντομα οτιδήποτε αφορά τις ζωντανές μεταδόσεις, τα events και τις εκπομπές της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, ενώ εκτός από live υλικό θα προσφέρει και έναν κατάλογο πρωτότυπων παραγωγών. Πρακτικά θέλει να γίνει το hub όπου ο κόσμος θα παρακολουθεί οτιδήποτε αφορά τη NASA. Πολλές από τις νέες εκπομπές του θα λανσαριστούν κιόλας μαζί με το NASA Plus.

Το καλύτερο της υπόθεσης του NASA Plus είναι πως…δεν απαιτεί συνδρομή, θα είναι εντελώς δωρεάν για όλους και μάλιστα χωρίς διαφημίσεις, ώστε να bingeάρετε ανενόχλητα το περιεχόμενό σας, όσοι είστε λάτρεις του διαστήματος και της επιστήμης.
Στύλοι Δημιουργίσε NASA

Παράλληλα με αυτό, η NASA προχωρά στην ολική ανανέωση της ψηφιακής της παρουσίας. Αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω σε μια νέα διαδικτυακή εμπειρία αλλά και εφαρμογή, που μπορεί να συγκεντρώσει καλύτερα τις πληροφορίες σχετικά με τις αποστολές της, τα ερευνητικά προγράμματα και τις ενημερώσεις της για το πρόγραμμα Artemis, μεταξύ άλλων. Η NASA διαθέτει πολυάριθμα sites για διάφορα προγράμματα και τμήματα, αλλά η νέα εμπειρία θα περιλαμβάνει περιεχόμενο από πολλά από αυτά. Θα διαθέτει επίσης ενσωματωμένη λειτουργία πλοήγησης και αναζήτησης για ευκολότερη πρόσβαση σε πληροφορίες σε όλους τους ιστότοπους της NASA.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τη beta έκδοση της αναβαθμισμένης διαδικτυακής εμπειρίας αυτή τη στιγμή, αλλά λάβετε υπόψη ότι η υπηρεσία σχεδιάζει να συνδέσει περισσότερες βιβλιοθήκες και ιστότοπους σε αυτήν ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του πλήρους λανσαρίσματός της.

Το NASA+ θα λανσαριστεί σύντομα μέσα από την εφαρμογή της NASA σε iOS και Android. Θα είναι επίσης διαθέσιμο μέσω browser, φορητών συσκευών αλλά και σε media players όπως Roku, Apple TV και Fire TV.

 

Διαφήμιση