Αρχική Ειδήσεις Ρωσία: Αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον της Βάγκνερ

Ρωσία: Αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον της Βάγκνερ

Την απόφαση να αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον της Βάγκνερ έλαβε η Ρωσία και ο πρόεδρος της, Βλαντιμίρ Πούτιν, κλείνοντας έναν κύκλο ζυμώσεων που μπορούσε να λάβει διαστάσεις εμφύλιας σύρραξης εντός της χώρας.

0
wagner
Διαφήμιση

Οι συμμετέχοντες στην εξέγερση του Σαββάτου (24/6) από την παραστρατιωτική οργάνωση της Βάγκνερ στη Ρωσία σταμάτησαν τις ενέργειες που αποσκοπούσαν άμεσα στη διάπραξη εγκλήματος και η υπόθεση έκλεισε, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB), απαλλάσσοντας τα μέλη της Wagner για τη βραχύβια εξέγερση κατά του Κρεμλίνου.

«Κατά τη διάρκεια της έρευνας μιας ποινικής υπόθεσης που ξεκίνησε από το ανακριτικό τμήμα του FSB, σύμφωνα με το άρθρο 279 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με το γεγονός μιας ένοπλης εξέγερσης, διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχοντες σταμάτησαν ενέργειες που στόχευαν άμεσα στη διάπραξη εγκλήματος».

Το βράδυ του Σαββάτου το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας στο Ροστόφ κατελήφθη από το Wagner. Αυτό συνέβη στο πλαίσιο των δηλώσεων του Γεβγκένκι Πριγκόζιν σχετικά με τις φερόμενες επιθέσεις με πυραύλους και βομβιστικές επιθέσεις των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στα στρατόπεδα της ομάδας, γεγονός που διαψεύστηκε τόσο από το Υπουργείο Άμυνας όσο και από την FSB.

Ξεκίνησε άμεσα έρευνα εναντίον του Πριγκόζιν για οργάνωση ένοπλης εξέγερσης. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε τις ενέργειες των ανταρτών της Βάγκνερ «εγκληματική περιπέτεια, πισώπλατη μαχαιριά ενάντια στη Ρωσία και προδοσία», που είχε να κάνει με υπέρογκες φιλοδοξίες και προσωπικά συμφέροντα.

Αλεξάντερ Λουκασένκο, Πρόεδρος της Λευκορωσίας
Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, Πρόεδρος της Λευκορωσίας

Αργότερα, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο σε συμφωνία με τον Πούτιν, είχε συνομιλίες με τον Πριγκόζιν, μετά τις οποίες η υπηρεσία Τύπου του Λουκασένκο ανέφερε ότι ο επικεφαλής της ομάδας αποδέχτηκε την πρότασή του να σταματήσει το κίνημα Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για αποκλιμάκωση.

Ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι ο Πριγκόζιν θα αναχωρήσει για τη Λευκορωσία και η ποινική υπόθεση θα περατωθεί. Το Κρεμλίνο είπε ότι η εγγύηση για αυτό είναι ο λόγος του Προέδρου της Ρωσίας.

Διαφήμιση