Αρχική Special Topics Μετά απο συμφωνία σταμάτησε η προέλαση της Wagner στη Μόσχα

Μετά απο συμφωνία σταμάτησε η προέλαση της Wagner στη Μόσχα

Ο ηγέτης της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν συμφώνησε με όσα του είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο και έδωσε εντολή σστους μισθοφόρους του να επιστρέψουν στα στρατεύματά τους για να αποτραπεί αιματοχυσία!

0
ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΡΩΣΙΑ
Διαφήμιση

Ο αρχηγός της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης  Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, μετά από συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι επιστρέφει πίσω στο πεδίο των μαχών.

Σύνταξη: ecozen.gr

Μετά απο ένα θρίλλερ με παγκόσμιες διαστάσεις ο επικεφαλής της Wagner  Πριγκόζιν δήλωσε για τηναπόφασή του να δώσει εντολή ατους μισθοφόρους του να επιστρέψουν στα στρατεύματά τους:

«Τώρα ήρθε εκείνη η στιγμή, που μπορεί να χυθεί αίμα. Γι’ αυτό τον λόγο, συνειδητοποιώντας όλη την ευθύνη για αυτό, ότι θα χυθεί ρωσικό αίμα από την μία πλευρά, αναστρέφουμε τις φάλαγγές μας και φεύγουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση στα στρατόπεδα του πεδίου σύμφωνα με το σχέδιο»,

Το γραφείο του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε μεσολαβήσει για τη σύναψη συμφωνίας με τον αρχηγό των Ρώσων μισθοφόρων της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος συμφώνησε να αποκλιμακώσει την κατάσταση.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας δήλωσε ότι διαπραγματεύτηκε σήμερα με τον Γεβγκένι Πριγκόζιν τον τερματισμό της προώθησης στρατευμάτων της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ και την αποφυγή οποιασδήποτε νέας κλιμάκωσης, σύμφωνα με το κανάλι Telegram. 

“Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει τις κινήσεις των ενόπλων ανδρών της εταιρίας Βάγκνερ και μέτρα για αποκλιμάκωση των εντάσεων”, μετέδωσε το κανάλι Telegram της λευκορωσικής προεδρίας, Poul Pervogo.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, η διαμεσολάβηση έγινε σε συνεννόηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και διήρκεσε όλη την ημέρα. Ο πρόεδρος Λουκασένκο ενεργώντας με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου Πούτιν, μίλησε στον αρχηγό της Wagner, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση για αποκλιμάκωση της κατάστασης.

“Αυτό που βρίσκεται τώρα στο τραπέζι είναι απολύτως (…) αποδεκτό για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές του Βάγκνερ”, πρόσθεσε το Telegram.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαφήμιση