Αρχική Special Topics Ρωσία: Εξέγερση των μισθοφόρων του Πούτιν

Ρωσία: Εξέγερση των μισθοφόρων του Πούτιν

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις  στη Ρωσία του Πούτιν μετά την εξέγερση των μαχητών της  μισθοφορικής οργάνωσης Wagner με επικεφαλής τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, εναντίον του στρατού του Ρώσου Προέδρου  ο οποίος προέβη σε δραματικό διάγγελμα κάνοντας λόγο για πισώπλστη μαχαιριά και προδοσία.

0
FotoJet 6 1024x677
Διαφήμιση

Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει η κρίση στη Ρωσία του Πούτιν μετά την εξέγερση των μαχητών της  μισθοφορικής οργάνωσης Wagner με επικεφαλής τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, εναντίον του στρατού του Βλαντιμίρι Πούτιν. 

Σύνταξη: ecozen.gr

Russian President Vladimir Putin gives a televised address in Moscow
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε έκτακτο τηλεοπτικό σύντομο διάγγελμα με μαύρο κοστούμι και μαύρη γραβάτα που σχολιάστηκε διεθνώς, σε σχέση με τα δραματικά γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα του.

Προηγήθηκε διάγγελμα του Ρώσου Προέδρου, ο οποίος μίλησε για προδότες, ενω η επρόσωπόε του κάλεσε τους Ρώσους πολίτες να σταθούν στο πλευρό τοπυ προέδρου τους. Η αντίδραση της ομάδας «Wagner» στις απειλές που εκτόξευσε ο Πούτιν μέσω του διαγγέλματός του, ήρθε άμεσα.

 Wagner: Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο»

Σε μήνυμά της στο Telegram, η οργάνωση του Γεβγκένι Προγκόζιν ξεκαθάρισε τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν πως «έκανε λάθος επιλογή» και προανήγγειλε εξελίξεις στον προεδρικό θώκο της χώρας.

wagner mak3 2«Ο Πούτιν έκανε την λάθος επιλογή. Τόσο το χειρότερο για αυτόν. Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο» αναφέρει το μήνυμα της «Wagner».

Εμφύλιος ανάμεσα στις ομάδες της Βάγκνερ και τα στρατεύματα της Ρωσίας του Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε στο διάγγελμά του προς τους πολίτες πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού, τονίζοντας πως χρειάζεται ενότητα όλων των δυνάμεων και να παραμεριστούν οι διαφορές.

Ο Πούτιν Κάλεσε όσους εξαπατήθηκαν να εγκαταλείψουν την ανταρσία της εταιρείας μισθοφόρων Βάγκνερ, που χαρακτήρισε πισώπλατη μαχαιριά.

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν πρόσθεσε πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με προδοσία, αναγνωρίζοντας πάντως ότι οι μαχητές της Βάγκνερ είναι, κατ’ αυτόν, οι ήρωες που απελευθέρωσαν το Ντονμπάς. «Απαιτώ να σταματήσετε κάθε συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες», πρόσθεσε.

ΡΩΣΙΑ!!!!!!!!

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει σε  ανακοίνωσή του που απευθύνεται στους μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner ότι «έχουν εξαπατηθεί και συρθεί σε μια εγκληματική περιπέτεια» από τον επικεφαλής τους, τον Γεβγκένι Πριγκόζιν. Στην ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας παροτρύνει επίσης τους μαχητές της Wagner να επικοινωνήσουν με τους εκπροσώπους του και αυτούς των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, και υπόσχεται να εγγυηθεί την ασφάλειά τους.

Νωρίτερα, ο ιδρυτής της εταιρείας μισθοφόρων ανακοίνωσε πως βρίσκεται στο γενικό αρχηγείο του ρωσικού στρατού στο Ροστόφ, νευραλγικό κέντρο επιχειρήσεων στην Ουκρανία, και ότι οι δυνάμεις του ελέγχουν διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δηλώνει, επίσης, ότι οι αναφορές για χτύπημα των δυνάμεων της Wagner είναι ψευδείς.

«Όλα τα μηνύματα και τα βίντεο που διανέμονται στα κοινωνικά δίκτυα εκ μέρους του Γεβγκένι Πριγκόζιν σχετικά με το υποτιθέμενο χτύπημα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας κατά των ‘ στρατοπέδων της Wagner’ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτελούν προβοκάτσια», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσε το TASS.

Αντιτρομοκρατικό καθεστώς στη Μόσχα

wagner!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας του Πούτιν ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου 24/6  ότι επιβάλλει αντιτρομοκρατικό καθεστώς στη Μόσχα και την περιοχή της, εν μέσω ανταρσίας από την μισθοφορική οργάνωση Wagner, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Από τη δική του μεριά ο Σεργκέι Σουροβίκιν, αναπληρωτής διοικητής των ενωμένων ρωσικών δυνάμεων, καλεί τον Πριγκόζιν να λύσει τις διαφορές του με τον ρωσικό στρατό ειρηνικά για να μη βοηθήσει τον εχθρό.

Διαφήμιση