Αρχική Ειδήσεις Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ορκίστηκε πριν από λίγο η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ αναμένονται σε λίγη ώρα οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία.

0
[362231] ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Ορκωμοσία των μελών της νέας Κυβέρνησης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Τρίτη 27 Ιουνίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία για τη νέα κυβέρνηση υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης ανέφερε πως ο τομέας με τον οποίο θα ασχοληθεί είναι: «Η οικονομική διπλωματία και Εξωστρέφεια, που πρακτικά είναι οι οικονομικές διμερείς και πολυμερείς σχέσεις της χώρας, καθώς επίσης τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε την επιχειρηματική κοινότητα στην εξωστρέφειά τους, στις αγορές του εξωτερικού και να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις στη χώρα μας».

«Θα είμαστε και σε ένα άλλο πολύ υψηλό θώκο και μάλιστα με πολύ μεγάλες προκλήσεις την επόμενη τετραετία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης», τόνισε κατά την είσοδό του ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιάννης Μπούγας.

Λακωνικός ήταν ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. «Σκληρή δουλειά, λίγα λόγια, σεμνότητα, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα. Καλή σας μέρα», είπε.

«Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: «Τα στοιχήματα πολλά. Καθημερινά οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να εξοπλίζονται. Η χώρα θα παραμείνει ισχυρή πρωταγωνίστρια. Όλο αυτό που χτίσαμε, θα συνεχίσουμε γιατί είναι το απόλυτο στοίχημά μας, το εθνικό μας καθήκον απέναντι στους Έλληνες και να είναι και να νιώθουν ασφαλείς».

«Νέα πρόκληση. Ένα αντικείμενο το οποίο μου αρέσει. Έχω σχέση με την ύπαιθρο. Προέρχομαι από περιφέρεια. Γνωρίζουμε τα προβλήματα τα οποία είναι πάρα πολλά. Οι προκλήσεις είναι περισσότερες, όμως η ομάδα είναι εξαιρετική και ο πρωθυπουργός μας έχει δώσει σαφείς κατευθύνσεις. Θα τα πούμε αναλυτικά τις προγραμματικές», είπε ο κ. Αυγενάκης που αναλαμβάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Διαφήμιση