Αρχική Ειδήσεις Όμιλος Σαρακάκη: Προχωράει η αποκατάσταση των καμένων Δελφικών Ελαιώνων στην Άμφισσα

Όμιλος Σαρακάκη: Προχωράει η αποκατάσταση των καμένων Δελφικών Ελαιώνων στην Άμφισσα

Με ταχείς ρυθμούς προχωράει η αποκατάσταση των καμένων Δελφικών Ελαιώνων, ενώ ξεκίνησε μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για 160 αγρότες της περιοχής.

0
ΕΛΑΙΩΝΑΣ. 1200x900
Διαφήμιση

Όπως γνωστοποίησε ο όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, καθώς συμμετέχει ως χορηγός στο περιβαλλοντικό έργο «Ξαναφυτεύοντας του Καμένους Δελφικούς Ελαιώνες» που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2022, έως τώρα, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, έχουν παραδοθεί περίπου 30.000 δενδρύλλια ελιάς ποικιλίας Αμφίσσης σε 438 πληγέντες ελαιοπαραγωγούς του Παραδοσιακού Ελαιώνα της Άμφισσας, σε αντικατάσταση των καμένων, ενώ από αυτά, μέχρι σήμερα, έχουν φυτευτεί 8.500 δενδρύλλια.

Επιπλέον, ολοκληρώθηκε η πλήρης ανακατασκευή 3 βασικών για την τοπική άρδευση γεωτρήσεων, ενώ ήδη ξεκίνησε μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για 160 αγρότες της περιοχής, που θα εκτελέσουν η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ο ΕΛΓΟ Δήμητρα και η Τράπεζα Πειραιώς.

Ο όμιλος σημειώνει ότι ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Γιάννου Γραμματίδη, επίτιμου προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, να συμβάλλει στην αναδάσωση της περιοχής που επλήγη από τις πυρκαγιές.

Με την αναφύτευση των ελαιώνων της Άμφισσας, αποκαθίσταται το φυσικό οικοσύστημα  και η τόνωση των τοπικών κοινοτήτων, ενώ παράλληλα, μέσω του αντικτύπου που έχει η δράση στους ανθρώπους και το περιβάλλον, προωθούνται οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, και, συγκεκριμένα, οι Στόχοι 11 «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες», 13 «Δράση για το Κλίμα» και 15 «Ζωή στη Στεριά».

Το όνομα του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, μαζί με τα ονόματα των υπόλοιπων χορηγών, θα βρίσκεται χαραγμένο στην αναμνηστική μαρμάρινη στήλη στο πάρκο Ελιάς στην είσοδο της πόλης της Άμφισσας.

Διαφήμιση