Αρχική Special Topics - 2 COSMOTE 2022: Εξοικονόμηση 31 τόνων πλαστικού

COSMOTE 2022: Εξοικονόμηση 31 τόνων πλαστικού

Την επείγουσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πλανήτης, αλλά και την ανάγκη επιτάχυνσης των σχετικών δράσεων για τη μείωση της ρύπανσης και την προστασία του, υπενθυμίζει το θέμα του φετινού εορτασμού της  Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) . Η COSMOTE συμβάλει καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια κατά της πλαστικής ρύπανσης , με σειρά πρωτοβουλιών για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, και αξιοποιώντας το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας.

0
COSMOTE Anakyklosi katastimaton.jfif
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής μόνον μέσα στο 2022, η COSMOTE πέτυχε εντυπωσιακά αποτελέσματα:

 • Εξοικονόμηση 31 τόνων πλαστικών από ανακατασκευή 195.500 συσκευών τερματικού εξοπλισμού
 • Συλλογή & Ανακύκλωση 21 τόνων κινητών συσκευών
 • Βιώσιμες συσκευασίες σε συσκευές επωνυμίας COSMOTE
 • Δράση #zeroplastic, για κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης και της πλαστικής σακούλας σε κτίρια και καταστήματα του Ομίλου

COSMOTE Anakyklosi grafeia

Αναλυτικοτερα για τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης, η COSMOTE το 2022:

 • Εξοικονόμησε 31 τόνους πλαστικού από την ανακατασκευή περισσοτέρων από 195.500 τεμαχίων τερματικού εξοπλισμού (routers, modems, δρομολογητές, και αποκωδικοποιητές τηλεόρασης).
 • Κυκλοφόρησε το πρώτο COSMOTE router σε βιώσιμη συσκευασία, έχοντας θέσει τις προδιαγραφές για συσκευασίες χωρίς πλαστικό, με χαρτί φιλικό στο περιβάλλον για τις συσκευές δικής της επωνυμίας.
 • Ανακύκλωσε περισσότερους από 21 τόνους κινητών συσκευών στο δίκτυο καταστημάτων COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ, εξοικονομώντας περίπου 4,2 τόνους πλαστικού και 2,8 τόνους πολύτιμων μετάλλων.
 • Φρόντισε για την υπεύθυνη διαχείριση του συνόλου των αποβλήτων από την παροχή υπηρεσιών τεχνολογίας, που δεν κατέληξαν σε χώρους υγειονομικής ταφής.
 • Συνέχισε τη δράση #zeroplastic, με την οποία έχει καταργηθεί η πλαστική σακούλα στο δίκτυο καταστημάτων από το τέλος του 2019 καθώς και η χρήση των πλαστικών ειδών μιας χρήσης σε 7 κτίρια γραφείων του Ομίλου. Υπολογίζεται ότι μέσα στη χρονιά εξοικονομήθηκαν 2,5 εκατ. τεμάχια πλαστικών.
 • Ανακύκλωσε περισσότερα από 800 κιλά πλαστικό, μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης στα κτίριά της.
 • Υποστήριξε τη συλλογή περισσότερων από 8 τόνους απορριμμάτων, κυρίως πλαστικών, από τις θάλασσες και τις ακτές σε τέσσερα ελληνικά νησιά, μέσω της μη κερδοσκοπικής κοινωνικής επιχείρησης «Εναλεία».

«Με τον τρόπο που ζούμε και δουλεύουμε, παράγουμε κάθε χρόνο εκατομμύρια πλαστικά απορρίμματα, που καταλήγουν στις παραλίες, στις θάλασσες, και τελικά στο πιάτο μας μέσα από την τροφική αλυσίδα. Για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού ζητήματος, στον Όμιλο ΟΤΕ έχουμε αναλάβει από νωρίς δράση. Μια δράση που εστιάζει όχι μόνο σε προγράμματα που μειώνουν τα απορρίμματα και προωθούν την υπεύθυνη διαχείριση τους αλλά κυρίως στην αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας των ανθρώπων του Ομίλου, των συνεργατών και των πελατών μας. Έτσι, συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους.», δήλωσε η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ.

Στόχοι της COSMOTE για τα επόμενα χρόνια, είναι, μεταξύ άλλων, η συλλογή 400.000 κινητών συσκευών και αξεσουάρ προς ανακύκλωση ή ανακατασκευή έως το 2024, η ενίσχυση των προγραμμάτων ανακύκλωσης, καθώς και η συνέχιση της δράσης #zeroplastic.  

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΌμιλος Σαρακάκη: Προχωράει η αποκατάσταση των καμένων Δελφικών Ελαιώνων στην Άμφισσα
Επόμενο άρθροΥΠΕΝ: Ανοίγει η πλατφόρμα για το Πρόγραμμα “Εξοικονομώ 2023”