Αρχική Ειδήσεις Διήμερη Εκδήλωση για το Ρεβίθι Γρεβενών στον ΟΚΑΑ

Διήμερη Εκδήλωση για το Ρεβίθι Γρεβενών στον ΟΚΑΑ

0
ρεβιθια
Διαφήμιση

Με το ξακουστό ρεβίθι Γρεβενών “γέμισε” η αγορά του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) στον Ρέντη, στο πλαίσιο της Διήμερης Εκδήλωσης για το προϊόν, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Open Farm Agora, στην Β πτέρυγα του Καταναλωτή, στον ΟΚΑΑ, ήταν ανοιχτή στο κοινό και έδωσε την δυνατότητα  στους δεκάδες επισκέπτες της αγοράς, να γνωρίσουν από κοντά τους παραγωγούς/ μεταποιητές και να δοκιμάσουν διάφορες παρασκευές με βάση το ρεβίθι καθώς και να αγοράσουν προϊόντα με βάση το ρεβίθι Γρεβενών.

Στην εκδήλωση  παραβρέθηκε κι ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών, κ. Αθανάσιος Φωλίνας. Η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών είναι η κατεξοχήν περιοχή καλλιέργειας ρεβιθιών στην Ελλάδα, καθώς εδώ και περίπου έναν αιώνα, τα ρεβίθια αποτελούσαν και αποτελούν μια σημαντική καλλιέργεια στην περιοχή των Γρεβενών.

Στον χώρο υπήρχε έκθεση με προϊόντα των παραγωγών/μεταποιητών που συμμετείχαν στην εκδήλωση:  «Ο Αγρός της Πίνδου» , «’Όσπρια Χασίων» και «Γεύση Βουνού».

ρεβυθια1

Ρεβίθι Γρεβενών: Μοναδική γεύση και ποιότητα

Η σεφ Γεωργία Κουτσούκου μαγείρεψε στην κουζίνα του open farm agora παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές με το Ρεβίθι Γρεβενών ως πρωταγωνιστή και μας ταξιδέψε μέσα από πολλές και διαφορετικές υφές στο κόσμο του ρεβιθιού.

Παράλληλα, οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες γνώρισαν από κοντά τους παραγωγούς και μεταποιητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση και ενημερώθηκαν για την διατροφική αξία των οσπρίων κι ειδικά τους ρεβιθιού και την συμβολή τους στη μεσογειακή διατροφή.

Τα Ρεβίθια Γρεβενών είναι φημισμένα για τη μοναδική βραστικότητα τους, καθώς όταν βράσουν οι σπόροι, η φλούδα τους μαλακώνει τόσο πολύ που λιώνει στο στόμα όταν καταναλώνεται.

Η μεγάλη εμπειρία των παραγωγών, η οποία σε συνδυασμό με τις εδαφο-κλιματικές συνθήκες και τα καλά στραγγιζόμενα εδάφη προσδίδει στα ρεβίθια Γρεβενών την ιδιαίτερη γεύση τους.

 

Διαφήμιση