Αρχική Ειδήσεις Υδατοδρόμιο Σκύρου: Τοποθετήθηκε η αίθουσα αναχωρήσεων– αφίξεων

Υδατοδρόμιο Σκύρου: Τοποθετήθηκε η αίθουσα αναχωρήσεων– αφίξεων

0
σκυρος
Διαφήμιση

Ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της νέας συγκοικωνιακής σύνδεσης της Σκύρου βρίσκεται το νησί των Σποράδων, μετά και την τοποθέτηση της αίθουσας αναχωρήσεων –αφίξεων στο λιμάνι.

Σε συνέχεια των αδειοδοτήσεων του Yπουργείου Ναυτιλίας &Ν.Π και του υπουργείου Μεταφορών ολοκληρώθηκε από την Hellenic Seaplanes S.A https://hellenic-seaplanes.com/en/ η τοποθέτηση της αίθουσας αφίξεων αναχωρήσεων του υδατοδρομίου Σκύρου! Το οίκημα μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε  στο νησί στην προκαθορισμένη θέση του από την εταιρεία http://www.kriekoukis.gr/ .

Τα επόμενα βήματα αφορούν τον εξοπλισμό του Υδατοδρομίου με συστήματα ελέγχου και ασφάλειας όπως μαγνητική πύλη, X-Ray, δημιουργία χώρου αναμονής και εισιτηρίων, τοποθέτηση πλωτής προβλήτας κλπ.

Μετά την εγκατάσταση του εξοπλισμού θα ακολουθήσει επιθεώρηση από κλιμάκιο του Υπουργείου μεταφορών προκειμένου να δοθεί η άδεια λειτουργίας.

Ο επόμενος στόχος της αναδόχου εταιρείας Hellenic Seaplanes και του προέδρου της κου Νικόλα Χαραλάμπους είναι η διενέργεια δοκιμαστικών πτήσεων και η δημιουργία ενός βιώσιμου πρώτου δικτύου στις Σποράδες αφού η Σκόπελος και η Αλόννησος που ακολουθούν προγραμματίζουν τις δικές τους κατασκευές έχοντας ήδη λάβει τις σχετικές αδειοδοτήσεις.

σκυρος1

Παράλληλα, στις νέες άδειες υδατοδρομίων που εκδόθηκαν για το Αλιβέρι και την Αιδηψό έρχονται να προστεθούν σ αυτή της Κύμης ενώ αναμένεται πολύ σύντομα η λήψη της αδειοδότησης της Καρύστου και της Χαλκίδας ώστε να συνεχιστεί η επέκταση του δικτύου σε προορισμούς της Εύβοιας.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρία Hellenic Seaplanes, επισημαίνει ότι: «έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τη νέα συγκοινωνιακή σύνδεση της Σκύρου που θα αποτελέσει τομή για τον τουρισμό και την κοινωνία».

Αυτό το νέο μέσον θα βοηθήσει το νησί να αποκτήσει εξωστρέφεια αφού με την ολοκλήρωση του δικτύου οι απευθείας συνδέσεις της Hellenic Seaplanes, θα περιλαμβάνουν τα νησιά των Σποράδων το Βόλο τη Θεσσαλονίκη την Καβάλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες την Αττική την Εύβοια, με ότι αυτό σημαίνει για τις δυνατότητες και τις επιλογές πρόκειται να αναδειχθούν.

Καθοριστική θα είναι όμως η συμβολή των υδροπλάνων στον τομέα της υγείας μέσω των διακομιδών, αφού ως αμφίβια πτητικά μέσα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν λιμάνια, υπήνεμους όρμους αλλά και αεροδρόμια, αφού διαθέτουν και τροχούς.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΞεκινάει ο έλεγχος για την ποιότητα νερού
Επόμενο άρθροΕναλεία -ΟΚΑΑ ΑΕ: Καθαρίζουν την θάλασσα και τις Ιχθυόσκαλες