Αρχική Ειδήσεις Εναλεία -ΟΚΑΑ ΑΕ: Καθαρίζουν την θάλασσα και τις Ιχθυόσκαλες

Εναλεία -ΟΚΑΑ ΑΕ: Καθαρίζουν την θάλασσα και τις Ιχθυόσκαλες

0
αλιεια
Διαφήμιση

Με στόχο τη βιωσιμότητα και τη «γαλάζια οικονομία» για τις ελληνικές θάλασσες, τα λιμάνια των Ιχθυοσκαλών και τις ακτές, η Εναλεία με την αρωγή του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) ξεκίνησε τον καθαρισμό των θαλάσσιων υδάτων.

Στο πλαίσιο ESG δράσεων του ΟΚΑΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση στην Ιχθυόσκαλα Πειραιά, παρουσίαση της Εναλεία και του Ευρωπαϊκού Γραφείου του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP), με στόχο να παρουσιαστούν τα ευρήματα της θαλάσσιας ρύπανσης, στους  εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.

αλι3

Στην εκδήλωση, μίλησαν ο πρωτοπόρος νεαρός ιδρυτής της Εναλεία κ. Λευτέρης Αραπάκης και ο Επικεφαλής Επικοινωνίας του UNEP για την Ευρώπη κ. Alejandro Laguna και ο Περιβαλλοντικός Ωκεανογράφος μέλος του Σχεδίου Δράσης για τη Μεσόγειο (UNEP/MAP) κ. Χρήστος Ιωακιμείδης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολος Αποστολάκος, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση δήλωσε «ο ΟΚΑΑ θα στηρίζει τις δράσεις καθαρισμού των θαλασσών με την Εναλεία και θα συνδράμει στη εκπαίδευση των επαγγελματιών Αλιέων. Η αυξημένη προστασία των θαλασσών και του περιβάλλοντος είναι πρωταρχικός στόχος του ΟΚΑΑ  για την στήριξη του Ελληνικού Πρωτογενούς Τομέα και των Αλιέων.

Ο ΟΚΑΑ ως θυγατρική του Υπερταμείου θεωρεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής του, την γαλάζια οικονομία, την ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα. Προστατεύουμε τις θάλασσες για να υπάρχουμε και για να παραδώσουμε στα παιδιά μας καθαρότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον και θάλασσες.  #okaa_ae  #freshfish #trade #recycling #sustainability #cleanseas

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΥδατοδρόμιο Σκύρου: Τοποθετήθηκε η αίθουσα αναχωρήσεων– αφίξεων
Επόμενο άρθροΕπτά αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για πλατείες της πρωτεύουσας από τον Δ. Αθηναίων