Αρχική Ειδήσεις Μύκονος: Συλλήψεις στο Principote!

Μύκονος: Συλλήψεις στο Principote!

Με συλλήψεις στο Principote, μια απο τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διασκέδασης στη Μύκονο, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, συνεχίστηκε η επιχείρηση εκκαθάρισης του νησιού απο το καθεστώς ανομίας και αυθαιρεσίας.

0
principote 1024x631
Διαφήμιση

Ο εισαγγελέας Εφετών έδωσε εντολή για συλλήψεις, καθώς παρά παρά τη σφράγιση της γνωστής επιχείρησης  απο τις Αρχές το Principote που βρίσκεται στην παραλία Πάνορμο στη Μύκονο, λειτουργούσε κανονικά. Όλα δείχνουν οτι ο  Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου είναι αποφασισμένος να ολοκληρώσει την  απόφαση να μπει φρένο στο καθεστώς ανομίας και αυθαιρεσίας.

Σύνταξη: ecozen.gr

Το μεσημέρι του Σαββάτου 20/5 ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός έδωσε εντολή και συνελήφθη ο υπεύθυνος λειτουργίας του γνωστού νυχτερινού μαγαζιού Principote, το οποίο είχε σφραγιστεί τις προηγούμενες ημέρες, για πολεοδομικές αυθαιρεσίες. Ο υπεύθυνος του καταστήματος συνελήφθη, για παραβίαση σφραγίδων της Αρχής, καθώς παρά τη σφράγισή του βρέθηκε να το έχει ανοίξει, με 70 άτομα προσωπικό και να λειτουργεί και τις κουζίνες. Παράλληλα, αναζητήθηκε και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Ο υπεύθυνος του Principote φέρεται ότι, δικαιολόγησε την ενέργειά του λέγοντας στον Εισαγγελέα, πως το μαγαζί άνοιξε μόνο, για να στεγάσει τους 70 υπαλλήλους, οι οποίοι δεν έχουν πού να μείνουν και τι να φάνε.

Πρινψιποτε νεο

Η σύλληψη έγινε, μετά από πληροφορίες ότι, υπάρχει ενδεχόμενο το κατάστημα να λειτουργήσει υπό νέα εταιρία. Παρόντες στη σύλληψη του υπευθύνου του μαγαζιού, εκτός από τον εισαγγελέα Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου ήταν και ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυκόνου Νίκος Μπογατίνης. Ο υπεύθυνος του καταστήματος κρατείται και θα μεταφερθεί την Κυριακή στη Σύρο, προκειμένου να δικαστεί στο Αυτόφωρο, για παραβίαση σφραγίδων της Αρχής, ενώ δεν θα του επιτραπεί ούτε να ψηφίσει.  Ο νόμος προβλέπει μέχρι ένα χρόνο φυλάκιση και χρηματική ποινή. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, για να επαναλειτουργήσει το γνωστό νυχτερινό μαγαζί, πρέπει να γκρεμιστούν χιλιάδες  τετραγωνικά μέτρα (!)οικοδομικών κατασκευών, που θεωρούνται αυθαίρετα, ενώ πρέπει να λάβει άδεια και από την Αρχαιολογική Υπηρεσία!

Όπως διαπίστωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, το καθεστώς αυθαιρεσίας συνεχιζόταν κανονικά, παρά το σάλο των τελευταίων ημερών. Για το λόγο αυτό, ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός έδωσε εντολή να συλληφθούν οι υπεύθυνοι λειτουργίας του καταστήματος και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

images Principote

Η επιχείρηση σφραγίστηκε στις 10 Μαίου με απόφαση της αρμόδιας  επιτροπής του δήμου Μυκόνου που ενημέρωνε τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης ότι “η Επιτροπή αποφασίζει ομόφωνα να διακοπεί η λειτουργία της επιχείρησης και να σφραγιστεί το κατάστημα που λειτουργεί στην περιοχή Πάνορμος”. Βάσει της αυτοψίας των Επιθεωρητών, κατεδαφιστέα κρίθηκαν σχεδόν 40.000 τετραγωνικά μέτρα παράνομων κατασκευών! Η αναστολή άδειας ήταν μονόδρομος μέχρι όπως λένε οι ιδιοκτήτες συμμορφωθούν στους κανονισμούς και γκρεμίσουν τα αυθαίρετα.

Έχει και …εφεδρική άδεια λειτουργίας

Χαρακτηριστικό του παραλογισμού στο νησί της Μυκόνου είναι το γεγονός πως η εν λόγω επιχείρηση όπως άλλωστε και πολλές άλλες στο νησί δεν είχε μία άλλα δύο άδειες λειτουργίες. Η πρώτη αυτή που είχε εγκριθεί από τον δήμο Μυκόνου και μια γνωστοποίηση που είχε λάβει από υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες επίσης θα ανακληθεί.

Πηγή: Καθημερινή, Mega

Διαφήμιση