Αρχική Ειδήσεις Ξεκίνησαν δουλειά οι μπουλντόζες στη Μύκονο-Τέλος στις αυθαιρεσίες λέει η κυβέρνηση

Ξεκίνησαν δουλειά οι μπουλντόζες στη Μύκονο-Τέλος στις αυθαιρεσίες λέει η κυβέρνηση

Μετά τα πρώτα πρόστιμα, σειρά έχουν οι μπουλντόζες στη Μύκονο, πιάνοντας δουλειά και «ξηλώνοντας» συθέμελα τα αυθαίρετα, που επί χρόνια δέσποζαν -πέρα από κάθε νόμο και κάθε λογική- στο νησί των ανέμων.

0
Μύκονος
Μικρή Βενετία στη Μύκονο. Πηγή φωτό: Shutterstock, iefimerida.gr
Διαφήμιση

Η «επιχείρηση Μύκονος» κατά των πολεοδομικών αυθαιρεσιών ξεκίνησε και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Ήδη τα πρώτα βαριά πρόστιμα επιβλήθηκαν, ενώ δόθηκαν και εντολές κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε γνωστά beach bar. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι επιχειρηματίες δείχνουν να συμμορφώνονται με τις κρατικές αποφάσεις και οι εργασίες «ξήλωσης» να έχουν ξεκινήσει.

Σε 33 εκατ. ευρώ ανέρχεται αθροιστικά το πρόστιμο που επεβλήθη σε beach bar στον Πάνορμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 22,5 εκατ. ευρώ αφορούν στο πρόστιμο για την ανέγερση των αυθαίρετων κατασκευών και επιπλέον 11 εκατ. ευρώ αφορούν σε πρόστιμο διατήρησης της αυθαίρετης κατασκευής, ήτοι για κάθε χρόνο που περνά και η παράνομη κατασκευή παραμένει η ιδιοκτησία θα καλείται να πληρώνει 11 εκατ. ευρώ.

Υψηλό πρόστιμο άνω των 14 εκατ. ευρώ κατά πληροφορίες, επεβλήθη και σε έτερο beach bar στην ίδια παραλία.

Στην στέγη γνωστού εστιατορίου του νησιού υπάρχουν εργάτες οι οποίοι αφαιρούν τμήματα της οροφής του μαγαζιού, ωστόσο το ερώτημα που παραμένει στα χείλη όλων είναι αν αυτές οι ενέργειες είναι «για τα μάτια του κόσμου» ή όντως για ουσιαστική συμμόρφωση για τα αυθαίρετα.

Οι ιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα προσφυγής εντός δέκα ημερών κατά της απόφασης κατεδάφισης. Μετά την οριστικοποίηση ο νόμος δίνει δυνατότητα αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης, εάν ο ιδιοκτήτης δεν προχωρήσει σε κατεδάφιση των παράνομων/αυθαίρετων κατασκευών.

Σε επόμενη φάση, αναμένεται και συνδρομή της αστυνομίας σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δε συμμορφωθούν με τις αποφάσεις κατεδάφισης.
2709589

Με SMS η «συνεργασία» αστυνομικού- επιχειρηματιών στο νησί

Τα τελευταία 24ωρα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων έχει σχηματίσει δικογραφία σε βάρος αστυνομικού που υπηρετεί στη Μύκονο, γιατί σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν επιβεβαιωθεί μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, έστελνε μηνύματα σε επιχειρηματίες πως πρόκειται να γίνει έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το αστυνομικό ρεπορτάζ, βρέθηκε σημαντικό χρηματικό ποσό στο σπίτι του ενώ φαίνεται πως προσπάθησε να το δικαιολογήσει με το γεγονός πως συγγενικό του πρόσωπο είναι τροφοδότης καταστημάτων με ένα συγκεκριμένο προϊόν.

Δεδομένο όμως, θεωρείται το γεγονός πως έχουν βρεθεί στοιχεία πως ειδοποιούσε καταστηματάρχες για επικείμενους ελέγχους από αστυνομικούς και ενεπλάκη σε υπόθεση διαφθοράς. Ο αστυνομικός είναι από την Βόρεια Ελλάδα ενώ το συγγενικό του πρόσωπο πουλάει ναργιλέδες στα καταστήματα της Μυκόνου.

skertsos .2

Ά.Σκέρτσος: «Οι μπουλντόζες θα πάνε στη Μύκονο»

Την διαβεβαίωση ότι οι μπουλντόζες θα πάνε στη Μύκονο έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως στο νησί υπάρχουν 40.000 τμ. αυθαίρετα από μόνο ένα beach bar.

Ειδικότερα, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Σκέρτσος σημείωσε χαρακτηριστικά «για πολλά χρόνια αφήσαμε να γιγαντωθεί ένα καθεστώς ανομίας και παραβατικότητας. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Η Μύκονος είναι η πιο εμβληματική περίπτωση πολεοδομικών αυθαιρεσιών σε όλη την Ελλάδα και θα μπει ένα τέρμα σε αυτό. Κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο, ειδικά αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να εξαγοράζουν με χρήμα τις συνειδήσεις των δημόσιων υπαλλήλων και κρατικών λειτουργών».

Όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυβέρνηση εργάζεται πάνω στην πάταξη των αυθαιρεσιών, ενώ ανέφερε πως αυθαίρετα 40.000 τ.μ. από μόνο ένα beach bar υπάρχουν στο Νησί των Ανέμων.

Διαφήμιση