Αρχική Ειδήσεις Eurovision 2023: Εκτός τελικού η Ελλάδα! (Video)

Eurovision 2023: Εκτός τελικού η Ελλάδα! (Video)

Εκτός τελικού της Eurovision 2023 βρέθηκε η Ελλάδα, καθώς ο Βίκτωρας Βερνίκος δεν έπεισε με το «What They Say», μία μπαλάντα που ο ίδιος έγραψε στα 14 του, για να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα. Αντίθετα, η Κύπρος πήρε την πρόκριση με τον Αντριου Λάμπρου.

 

0
EUROVISION 2023 ΒΙΚΤΩΡΑΣ
Διαφήμιση

Η Ελλάδα βρέθηκε εκτός τελικού της Eurovision 2023 με τον Βίκτωρα Βερνίκο και την μπαλάντα «What They Say», επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που τον ήθελαν να μην καταφέρνει να γοητεύσει τα πλήθη της Eurovision.

Σύνταξη: ecozen.gr

230505 CHLOE HASHEMI EBU 0645 696x464

Η χώρα μας εμφανίστηκε στην 8η θέση του B ημιτελικού της Eurovision 2023 με τον τραγουδιστή -τον νεότερο εκπρόσωπο της 67ης διοργάνωσης- να ερμηνεύει το «What They Say», μία φεστιβαλική και δυναμική ρυθμική μπαλάντα που ο ίδιος έγραψε στα 14 του, για να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  Τη σκηνική παρουσία υπέγραψε ο διευθυντής Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος και την ενδυματολογική επιμέλεια του Βίκτωρα είχε αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης. Ωστόσο, τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και μείναμε εκτός τελικού.

EUROVIISION 2023 ΚΥΠΡΟΣ

Ευτυχώς, η Κύπρος τα κατάφερε και ο Άντριου Λάμπρου προκρίθηκε, κάτι που είχε προβλεφθεί από τα στοιχήματα και τους γνώστες του είδους.ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

eurovision 2023 liverpool ms bank arena

Η μουσική Ευρώπη έχει συγκεντρωθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου φιλοξενείται η Eurovision 2023 εκ μέρους της Ουκρανίας που νίκησε πέρσι αλλά δεν μπορεί να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία.

Οι χώρες που πήραν το πολυπόθητο «εισιτήριο» του τελικού στον β’ ημιτελικό του διαγωνισμού, είναι οι: Αρμενία, Εσθονία, Βέλγιο, Κύπρος, Πολωνία, Αυστρία, Αλβανία, Λιθουανία, Σλοβενία και Αυστραλία. Οι χώρες που αποκλείστηκαν στον β’ ημιτελικό είναι οι: Δανία, Ρουμανία, Ισλανδία, Ελλάδα, Γεωργία, Σαν Μαρίνο.  Είχε προηγηθεί στις (09/05) ο Α΄ημιτελικός από τον οποίο το εισιτήριο για τον τελικό πήραν : Κροατία, Μολδαβία, Ελβετία, Φινλανδία, Τσεχία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Σουηδία, Σερβία και Νορβηγία

eurovision 2023 liverpool m

Ο Μεγάλος Τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στις 22:00μμ Το Λίβερπουλ έχει εξελιχθεί από το βιομηχανικό του παρελθόν σε ένα από τα πιο ακμάζοντα και δυναμικά πολιτιστικά κέντρα της Βρετανίας.

maxresdefault

Η μητροπολιτική περιοχή του Λίβερπουλ είναι η πέμπτη μεγαλύτερη στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πληθυσμό 2,2 εκατομμυρίων κατοίκων, και το 2019 ήταν η πέμπτη πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Λίβερπουλ έχει μεγάλη σχέση με τον κόσμο των τεχνών, ειδικά με τη μουσική, καθώς είναι το “σπίτι” των Beatles. Το Λίβερπουλ είναι πόλη της μουσικής από την UNESCO και η καρδιά της κοινότητας εξακολουθεί να είναι οι δύο ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Premier League, η Everton F.C. και η Liverpool F.C. Η πόλη ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2008 και διαθέτει περισσότερες γκαλερί και μουσεία από οποιαδήποτε άλλη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου εκτός από το Λονδίνο: Μουσείο του Λίβερπουλ, Πλανητάριο Spaceport, Tate Liverpool, για να αναφέρουμε μερικά από αυτά. Διαθέτει επίσης ένα αποτελεσματικό δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών, ενώ το αεροδρόμιο Liverpool John Lennon συνδέεται με πολλούς διεθνείς προορισμούς.

Διαφήμιση