Αρχική Διάστημα NASA: Στη Γη οι πρώτες διαστημικές ντομάτες!

NASA: Στη Γη οι πρώτες διαστημικές ντομάτες!

 

Στη Γη μεταφέρονται οι πρώτες διαστημικές ντομάτες που καλλιεργήθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και μεταφέρονται στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα των ΗΠΑ! Το …καλάθι της NASA  που επιστρέφει στη γη, μαζί με τις  διαστημικές ντομάτες περιλαμβάνει επιστημονικά δείγματα για την ανάπτυξη φυτών, την πυρασφάλεια αλλά και τις αλλαγές σε μύες και αρτηρίες!

0
ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΡΧΙΚΗ!!!
Διαφήμιση

Σύνταξη:ecozen.gr

Οι πρώτες διαστημικές ντομάτες επιστρέφουν στη Γη καθώς ολοκληρώνεται η 27η  αποστολή  εμπορικών υπηρεσιών ανεφοδιασμού  του Dragon της SpaceX. Μεταξύ άλλων, τα πειράματα αφορούσαν την ανάπτυξη φυτών, ενώ τα επιστημονικά δείγματα θα μεταφερθούν στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, όπου οι επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν πρόσθετες αναλύσεις πριν από την πλήρη επίδραση της βαρύτητας.

Το Veg-05 καλλιέργησε ντομάτες στις εγκαταστάσεις Veggie του σταθμού για να εξετάσει τις επιπτώσεις της ποιότητας του φωτός και του λιπάσματος στην παραγωγή φρούτων, την ασφάλεια από μικρόβια και τη θρεπτική αξία.  Όπως υπογραμμίζει η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, η δυνατότητα καλλιέργειας φυτών στο διάστημα για φρέσκα τρόφιμα και για τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας διαβίωσης των μελών του πληρώματος, είναι το «κλειδί» για μελλοντικές αποστολές μακράς διάρκειας. Η δομή, ένα μικροσκοπικό θερμοκήπιο, θα μπορούσε να προσαρμοστεί για την παροχή φρέσκων προϊόντων σε όσους δεν έχουν πρόσβαση σε καλλιέργειες στη Γη και για φυτοθεραπεία σε ηλικιωμένους ή άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η διαστημική καλλιέργεια που θα αλλάξει τον κόσμο

 

Η NASA ανέφερε σε μια ανάρτηση ιστολογίου ότι οι αστροναύτες καλλιέργησαν αυτήν την ποικιλία ντοματών νάνων σε ένα πολύ μικρό θερμοκήπιο στον ISS που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Τρεις καλλιέργειες από αυτές τις τομάτες ελήφθησαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό-ISS σε περίπου 90, 97 και 104 ημέρες. Μετά από αυτό, αυτές οι ντομάτες καταψύχθηκαν και δοκιμάστηκαν για τη θρεπτική τους αξία. Η NASA είπε ότι η ικανότητα να καλλιεργούνται φυτά στο διάστημα για φρέσκα τρόφιμα και να βελτιώνεται η εμπειρία διαβίωσης του πληρώματος για μελλοντικές αποστολές μεγάλης διάρκειας είναι πολύ σημαντική. Η NASA είπε ότι τέτοια πειράματα μπορούν να προσαρμοστούν για χρήση στη Γη, ώστε να μπορούν να ληφθούν φρέσκα τρόφιμα και ποτά ακόμη και χωρίς κήπους.

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΛΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το πλήρωμα πραγματοποίησε τρεις συγκομιδές την 90η, 97η και την 104η ημέρα καταψύχοντας τις ντομάτες μαζί με δείγματα νερού και επιχρίσματα του υλικού ανάπτυξης. Μετά από εντολές από ελεγκτές εδάφους στο SpaceX στο Χόθορν της Καλιφόρνια, το Dragon αποσυνδέθηκε στις 11:05 π.μ. από το μπροστινό λιμάνι της μονάδας Harmony του σταθμού. Την ώρα της αποδέσμευσης ο σταθμός πετούσε πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

Ο Dragon έφτασε στον διαστημικό σταθμό στις 16 Μαρτίου ως η 27η αποστολή Εμπορικών Υπηρεσιών Ανεφοδιασμού της SpaceX για τη NASA, παρέχοντας ερευνητικές έρευνες, προμήθειες πληρώματος και εξοπλισμό σταθμού. Εκτοξεύτηκε στις 14 Μαρτίου με έναν πύραυλο SpaceX Falcon 9 από το Launch Complex 39A στο Kennedy.

Τα … προιόντα του καλαθιού της NASA

Άλλα φορτία που μεταφέρθηκαν στη Γη περιλαμβάνουν κρυστάλλους που παράγονται από την Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (JAXA), τη διαστημική υπηρεσία της Ιαπωνίας.

nasa!!!!!!
Στιγμιότυπο απο την αίθουσα επιχειρήσεων της NASA κατά τη διάρεκια επιστροφής του Dragon

Οι μέθοδοι ανάπτυξης κρυστάλλων μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών ηλιακών κυψελών και ηλεκτρονικών συσκευών που βασίζονται σε ημιαγωγούς. Στη Γη επιστρέφουν επίσης δείγματα ορισμένων πειραμάτων με αίμα που πραγματοποιήθηκαν από την Καναδική Διαστημική Υπηρεσία. Στη Φλόριντα μετά την άφιξη των επιστημονικών δειγμάτων στη Γη, η NASA θα μεταφερθεί στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι. Έτσι ώστε οι ερευνητές να μπορούν να συλλέγουν δεδομένα με ελάχιστη έκθεση στη βαρύτητα της Γης.

Διαφήμιση