Αρχική Ειδήσεις Τραγωδία Τέμπη:Μέτρα θωράκισης του σιδηρόδρομου-Συνέντευξη Γεραπετρίτη live

Τραγωδία Τέμπη:Μέτρα θωράκισης του σιδηρόδρομου-Συνέντευξη Γεραπετρίτη live

0
Γιώργος Γεραπετρίτης, νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Διαφήμιση

Τα άμεσα και μεσομακροπρόθεσμα μέτρα για την θωράκιση του σιδηροδρομικού δικτύου ανακοινώνει σήμερα ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργος Γεραπετρίτης σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός αναμένεται επίσης να ανακοινώσει επίσης το χρονοδιάγραμμα ολοκληρώσης του πορισματος της επιτροπής διερεύνησης της σιδηροδρομικής τραγωδίας

Τα μέτρα άμεσης υλοποίησης προβλέπουν την τοποθέτηση επιπλέον σταθμαρχών ανά βάρδια, την επαναφορά του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου του ΟΣΕ και τη δημιουργία σώματος εσωτερικού ελέγχου στον Οργανισμό.

Σε μεσομακροπρόθεσμο επίπεδο, την ολοκλήρωση των συστημάτων σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης και την ανάταξη του δικτύου.

Προηγήθηκε την Τρίτη 07/03/23, μαραθώνια σύσκεψη υπό τον υπουργό  και επιτόπια επίσκεψη σε εγκαταστάσεις του ΟΣΕ σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη και στο μοιραίο σημείο όπου έγινε το δυστύχημα.

Σχετικά με την επανέναρξη των δρομολογίων εξετάζεται, σε πρώτη φάση, η μείωση των αρτηριακών δρομολογίων και η αναστολή δρομολογίων σε τμήματα του δικτύου στα οποία δεν έχει τοποθετηθεί η τηλεδιοίκηση.

Διαφήμιση