Αρχική Επιχειρείν Ο ΟΤΕ για τέταρτη χρονιά στον διεθνή δείκτη του Bloomberg για την...

Ο ΟΤΕ για τέταρτη χρονιά στον διεθνή δείκτη του Bloomberg για την ισότητα των φύλων

0
OTEGroup BloombergGEI 2023 gr
Διαφήμιση

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο ΟΤΕ εντάσσεται στο διεθνή δείκτη για την ισότητα των φύλων, Bloomberg Gender Equality Index (GEI). Με τη συμπερίληψη και τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία ως στρατηγική προτεραιότητα βιώσιμης ανάπτυξης και μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες, ο Όμιλος ΟΤΕ ενισχύει τη θέση των γυναικών, την ισότητα των φύλων και την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας στην εργασία.

Στρατηγική προτεραιότητα βιώσιμης ανάπτυξης για τον Όμιλο ΟΤΕ η συμπερίληψη και οι ίσες ευκαιρίες στην εργασία.

«Είμαστε περήφανοι που ο ΟΤΕ συγκαταλέγεται για 4η χρονιά στον Bloomberg GEI. Πιστεύουμε σε ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, το οποίο συμβάλλει στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Μέσα από μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη διαφορετικότητα, την ισότητα και τη συμπερίληψη, και με συγκεκριμένες πολιτικές, δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, υποστηρίζουμε συνεχώς τους εργαζομένους μας να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους, να κατακτούν τους στόχους τους και να ισορροπούν ανάμεσα σε διαφορετικούς ρόλους στην εργασία, την οικογένεια και την κοινωνία. Ο ΟΤΕ εφαρμόζει δική του πολιτική Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης για όλες τις εταιρείες του Ομίλου, και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας στην Ελλάδα.» δήλωσε η κα Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου ΟΤΕ.

Έλενα Παπαδοπούλου
Η κα Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου ΟΤΕ.

Ο δείκτης GEI έχει ως στόχο την καταγραφή των επιδόσεων των εταιρειών που έχουν δεσμευθεί στη διαφάνεια και στη δημοσιοποίηση πληροφοριών για την ενίσχυση της ισότητας των φύλων, μέσω πολιτικών και δράσεων. Για το 2023, ο δείκτης περιλαμβάνει 484 επιχειρήσεις από 45 χώρες, 54 κλάδους της οικονομίας και συνολική κεφαλαιοποίηση 16 τρις δολάρια. O δείκτης GEI αξιολογεί την ισότητα των φύλων σε πέντε τομείς: τη συμμετοχή των γυναικών σε ηγετικές θέσεις και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ταλέντων, την ισότητα στις αμοιβές μεταξύ των φύλων, τη χωρίς αποκλεισμούς εταιρική κουλτούρα, την εφαρμογή πολιτικών κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και την ενδυνάμωση των γυναικών.

Γυναίκες στο 35% των θέσεων ευθύνης και σχεδόν στο 40% του συνόλου των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ.

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις ευθύνης, το ποσοστό των γυναικών αγγίζει το 35% στον Όμιλο ΟΤΕ στην Ελλάδα, ενώ στο συνολικό ανθρώπινο δυναμικό το ποσοστό των γυναικών αγγίζει το 40%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 το ποσοστό των ανδρών, που αξιοποίησαν την άδεια για τη φροντίδα των παιδιών άγγιξε το 50%. Στην υψηλή αξιολόγηση του ΟΤΕ συνέβαλαν και η εισαγωγή ερωτημάτων σχετικά με την ισότητα και τη συμπερίληψη στην έρευνα ικανοποίησης εργαζομένων, καθώς και η δημιουργία πρακτικών εργασιακών χώρων για τις νέες μητέρες στα κτίρια του Ομίλου, που ανακαινίζονται.

«Συγχαρητήρια στις εταιρείες που εντάχθηκαν στον GEI 2023. Βλέπουμε αυξανόμενο ενδιαφέρον και συμμετοχή στον δείκτη, γεγονός που δείχνει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για διαφάνεια στα θέματα γύρω από την ισότητα των φύλων», δήλωσε ο κ. Peter T. Grauer, Πρόεδρος του Bloomberg και Ιδρυτικός Πρόεδρος του U.S. 30% Club.

OTEGroup BloombergGEI 2023 gr

Εκτός από τον Bloomberg LP Gender-Equality Index (GEI), ο ΟΤΕ συμμετέχει σε μια σειρά διεθνών και ελληνικών δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης και αξιολογήσεων, όπως οι FTSE4Good, “A”  MSCI ESG Rating, “Prime” Corporate ESG Performance από ISS-ESG, CDP για θέματα Κλιματικής Αλλαγής, και  ΑΤΗΕΧ ESG Index.

Διαφήμιση