Αρχική Ειδήσεις Τέμπη: Αναβαθμίζονται οι έρευνες για το δυστύχημα -Σε εφέτη ανακριτή η έρευνα...

Τέμπη: Αναβαθμίζονται οι έρευνες για το δυστύχημα -Σε εφέτη ανακριτή η έρευνα για την τραγωδία

Η Οικονομική Εισαγγελία θα διερευνήσει τις καθυστερήσεις στα έργα αναβάθμισης του δικτύου.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
Φωτογραφία: (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Την αναβάθμιση των ερευνών για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη δρομολόγησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος έχει οριστεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως υπεύθυνος για την εποπτεία του συνόλου των ερευνών. 

Μετά την απολογία και την προσωρινή κράτηση του σταθμάρχη, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ζήτησε να συγκληθεί άμεσα η Ολομέλεια του Εφετείου Λάρισας, προκειμένου να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή η έρευνα για την ανείπωτη τραγωδία.

Η έρευνα, η οποία θα ανατεθεί με την επικείμενη απόφαση της Ολομέλειας των Εφετών σε ανώτερο δικαστικό, θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και θα ελεγχθούν τα πάντα, οι συνομιλίες με τους άλλους σταθμάρχες που έχουν δει και το φως της δημοσιότητας, καθώς και αν υπήρξαν ευθύνες από τους μηχανοδηγούς, οι οποίοι, δυστυχώς, δεν βρίσκονται πια στη ζωή και είναι ανάμεσα στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος. Μελετάται επίσης το ενδεχόμενο είτε να ανασυρθεί αρχειοθετημένη δικογραφία για οικονομικές ατασθαλίες και κακοδιαχείριση στον ΟΣΕ από την οικονομική εισαγγελία είτε να ξεκινήσει νέα αυτοτελής έρευνα.

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΜΕ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)
Λουλούδια, και μπαλόνια με σημειώματα για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, Σάββατο 4 Μαρτίου 2023.
(ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Στο έγγραφο του ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Ενόψει των τεράστιων και πολυσύνθετων ευθυνών που ανακύπτουν από τα μέχρι αποδεικτικά στοιχεία επιβάλλεται να εξεταστούν σύντομα και ενδελεχώς τα πάντα είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής άλλων προσώπων στο έγκλημα του άρθρου του Ποινικού Κώδικα (291) διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, είτε στο πλαίσιο διάπραξης άλλων συναφών εγκλημάτων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση