Αρχική Πολιτισμός Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: «Η Αφροδίτη με το χρυσό μπικίνι» στο Μουσείο...

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: «Η Αφροδίτη με το χρυσό μπικίνι» στο Μουσείο Ακρόπολης

Ένας απρόσμενος επισκέπτης στο Μουσείο Ακρόπολης

0
Μουσείο Ακρόπολης
Διαφήμιση

Το Μουσείο Ακρόπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2023, εγκαινιάζει μία νέα σειρά εκθέσεων «Περιοδικοί και απρόσμενοι επισκέπτες», με έργα από μουσεία του κόσμου που θα το επισκέπτονται κατά διαστήματα, είτε συνδεόμενα με κάποια εορταστική εκδήλωση είτε απρόσμενα, εμπλουτίζοντας έτσι την αισθητική και τη γνώση των επισκεπτών.

Ο απρόσμενος φετινός επισκέπτης, η «Αφροδίτη με το χρυσό μπικίνι» προέρχεται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης. Η έμφαση δίδεται στην γυναικεία ομορφιά με ένα έργο γλυπτικής που ασκεί τη δική του γοητεία με το απαράμιλλο κάλλος της Αφροδίτης, θεάς της ομορφιάς, στην οποία ο Πάρις ως κριτής τριών θεαινών, χάρισε το μήλο της Έριδος τῇ Καλλίστη, στην πιο εύ-μορφη από όλες.

800x660px
Η Αφροδίτη με το χρυσό μπικίνι (Μουσείο Ακρόπολης)

«…Το αγαλμάτιο βρέθηκε μαζί με άλλες αρχαιότητες το 1954 στην λεγόμενη έκτοτε «Οικία της Αφροδίτης» στην Πομπηία και φυλάχθηκε στο «Μυστικό Δωμάτιο» του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νάπολης, λόγω της εξαιρετικής του ποιότητας, της σπανιότητας των διακοσμητικών στοιχείων του καθώς και της ερωτικής αύρας που αποπνέει…»

Το σπουδαίο αυτό έργο θα εκτίθεται στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης από τις 8 Μαρτίου έως και τις 28 Μαΐου 2023.

Για την είσοδο στο ισόγειο του Μουσείου δεν απαιτείται η αγορά εισιτηρίου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται ένα σχετικό βίντεο και θα διανέμεται δωρεάν ένα δίγλωσσο επεξηγηματικό φυλλάδιο

Διάρκεια έκθεσης: 3 Μαρτίου- 28 Μαΐου 2023
Μουσείο Ακρόπολης: www.theacropolismuseum.gr

 

Διαφήμιση