Αρχική Ειδήσεις Νεκρός σε τροχαίο ο Διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ-Πρόσωπο-κλειδί για την επανεκκίνηση

Νεκρός σε τροχαίο ο Διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ-Πρόσωπο-κλειδί για την επανεκκίνηση

 Τροχαίο δυστύχημα με θύμα 66χρονο έγινε το μεσημέρι της Κυριακής, 26 Μαρτίου στο 38,5 χιλιόμετρο της παραλιακής Αθηνών – Σουνίου στο Λαγονήσι. Ευσυνείδητος εργαζόμενος- σύφωνα με τους συναδέλφους του- “πάλευε” μεχρι την τελευταία στιγμή για την επανεκκινηση των τρένων. 

0
ΟΣΕ ΤΡΕΝΑ
Διαφήμιση

Θύμα είναι ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης, Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της κυκλοφορίας συνολικά όλου του σιδηροδρόμου.  Πρόκειται για έναν άνθρωπο, που διατηρούσε θέση-“κλειδί” στον ΟΣΕ, κατέχοντας βαθιά γνώση γύρω από το αντικείμενο της ασφάλειας των σιδηρογραμμών και ήταν σημαντικός ο ρόλος του για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου μετά την τραγωδία στα Τέμπη .

Παράλληλα, όπως μαρτυρούν οι συνάδελφοί του, ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης ήταν ιδιαίτερα σοβαρός και προσεκτικός οδηγός, εκφράζοντας την έκπληξή τους για το μοιραίο-για τον ίδιο- τροχαίο δυστύχημα. 

Σε ρεπορτάζ του OPEN και του Νίκου Στραβελάκη, το θύμα φέρεται να είπε σε κορυφαίο στέλεχος του ΟΣΕ ότι είχε βρει τον τρόπο με τον οποίο θα ξεκινήσει και πάλι η κυκλοφορία των τρένων με ασφάλεια.

Σημείωσε ότι πρόβλημα είναι ότι δεν δίνει άδεια χρήσης του GSMR η ΡΑΣ.

Ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ φέρεται επίσης να  εντόπισε άρθρο στον κανονισμό που επιτρέπει τον ΟΣΕ θα έχει την τελική ευθύνη για τη λειτουργία του συστήματος που πιάνει και μέσα στα σήραγγες.

Μάλιστα- σύφωνα με τον κ Στραβελάκη-  το κορυφαίο στέλεχος του ΟΣΕ του είπε… όταν φτάσει στον προορισμό του να του στείλει το επίμαχο άρθρο προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες ώστε να ξεκινήσουν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια και στην βασική γραμμή Αθήνα Θεσσαλονίκη. Αυτό ωστόσο δεν συνέβη, καθώς ο 66χρονος έχασε τη ζωή του στο τροχαίο που σημειώθηκε την Δευτέρα 27/03/23.

Σύμφωνα με την Τροχαία, το δυστύχημα έγινε στις 13.55, όταν η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε ο 66χρονος, με κατεύθυνση προς Σούνιο, κατά την διάρκεια προσπέρασης προπορευόμενου βαν, χτύπησε στο πίσω μέρος του και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας όπου συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν και οι οδηγοί των δύο άλλων οχημάτων. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Ελεύθερος ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Στο μεταξύ, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης μετά την απολογία του για την τραγωδία στα Τέμπη. Οι όροι που επιβλήθηκαν στον συμβασιούχο σταθμάρχη είναι να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα κάθε 15 μέρες και του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο εμπειρότερος σταθμάρχης, αυτός δηλαδή που έπρεπε να είναι στη θέση του μέχρι τις 23:00 η ώρα και έφυγε στις 22:10 και θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, μεταξύ αυτών και για τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο για να διορθωθούν.

Διαφήμιση