Αρχική Ανακύκλωση ΕΕΑΑ: Συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων για το πιλοτικό πρόγραμμα Smart Waste...

ΕΕΑΑ: Συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων για το πιλοτικό πρόγραμμα Smart Waste Management

0
kabanaNEW small
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο του έργου ανακύκλωσης γυάλινης συσκευασίας, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) προχώρησε σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων στην υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος Smart Waste Management.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που ξεκίνησε να εφαρμόζεται το προηγούμενο έτος και αφορά στην εγκατάσταση 100 αισθητήρων στους μπλε κώδωνες, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στον Δήμο Αθηναίων για την ανακύκλωση των γυάλινων συσκευασιών.

Μέσω της τεχνολογίας cloud, οι αισθητήρες μετρούν το επίπεδο πληρότητας των κωδώνων με τη χρήση laser, ενώ η συνδεδεμένη πλατφόρμα αξιοποιεί τα δεδομένα από τους αισθητήρες και παρέχει μια συνολική εικόνα, υποστηρίζοντας τη λήψη αποφάσεων για την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων. Στη συνέχεια, μέσω ειδικής εφαρμογής, παρακολουθείται η πληρότητα των κάδων και δημιουργούνται αυτόματα οι διαδρομές οι οποίες απεικονίζουν τα Σημεία Συλλογής.

LogoEEAA

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τη λειτουργία του προγράμματος έως και σήμερα, έχει παρατηρηθεί βελτίωση της εξυπηρέτησης του δικτύου και μείωση των αιτημάτων για έκτακτη αποκομιδή κώδωνα κατά 40%, βελτίωση της διαχείρισης του δικτύου με την καταγραφή των ποσοτήτων και του χρόνου πληρότητας των κωδώνων καθώς και μείωση των δρομολογίων και άρα της κατανάλωσης καυσίμων και της εκπομπής ρύπων καυσαερίων κατά 5% σε τρίμηνη περίοδο αναφοράς.

Ο  Δημήτρης Παπασωτηρίου, Υπεύθυνος Τμήματος Marketing & OΤΑ της ΕΕΑΑ δήλωσε σχετικά: «Το Πρόγραμμα Smart Waste Management αποτελεί μια ακόμη συλλογική προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την προώθηση του μοντέλου της έξυπνης πόλης στο πλαίσιο της προσπάθειας προώθησης της κυκλικής οικονομίας. Η ΕΕΑΑ θα συνεχίσει να αναπτύσσει πρωτοβουλίες και να επενδύει στις σύγχρονες τεχνολογίες και την εφαρμοσμένη έρευνα στον τομέα δραστηριότητάς της μαζί με τους συνεργαζόμενους ΟΤΑ».

Ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Νίκος Αβραμίδης από την πλευρά του Δήμου δήλωσε: «Ο Δήμος Αθηναίων υποστηρίζει πάντοτε πρωτοβουλίες που προσφέρουν αξία στην Ανακύκλωση, την Οικονομία και τους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό η συνεργασία με την ΕΕΑΑ είναι πολύτιμη γιατί συμβάλλει ενεργά στην κάλυψη του Εθνικού στόχου στην ανακύκλωση συσκευασιών και την υλοποίηση του σχεδίου του Δήμου για περισσότερη και καλύτερη Ανακύκλωση».

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης όπως προβλέπει ο Νόμος, έχει μη κερδοσκοπική λειτουργία  και εξυπηρετεί σκοπούς δημοσίου συμφέροντος. Ιδρύθηκε από βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις που, είτε διαθέτουν συσκευασμένα προϊόντα στην ελληνική αγορά, είτε κατασκευάζουν συσκευασίες και σήμερα αριθμεί περισσότερες από 3.500 συμβεβλημένες επιχειρήσεις. Στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΕΑΑ συμμετέχει και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κατά 35%.

 

 

Διαφήμιση