Αρχική Special Topics - 2 Γαλλία: Η Ελλάδα πρώτη σε τουριστικές πωλήσεις-Φεβρουάριος 2023

Γαλλία: Η Ελλάδα πρώτη σε τουριστικές πωλήσεις-Φεβρουάριος 2023

Πρωτιά της Ελλάδας σε πωλήσεις- κρατήσεις που έγιναν από τους Γάλλους τον μήνα Φεβρουάριο, σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο του μεγαλύτερου γαλλικού κλαδικού εντύπου Echo Touristique και της εταιρείας ερευνών Orchestra.

0
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
Διαφήμιση

Στην πρώτη θέση του απόλυτου αριθμού των πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν από φυσικά και διαδικτυακά πρακτορεία της Γαλλίας τον Φεβρουάριο του 2023 βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο του μεγαλύτερου γαλλικού κλαδικού εντύπου Echo Touristique και της εταιρείας ερευνών Orchestra.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το σύνολο του κύκλου των εργασιών για την Ελλάδα αυξήθηκε τον φετινό Φεβρουάριο κατά 37% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενώ η μέση κατά κεφαλή δαπάνη παρουσίασε άνοδο 4%.

Πίνακας 1 Γαλλια πωλήσεις προς Ελλάδα

Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας βρίσκεται στην κορυφή του σχετικού πίνακα κατά τους χειμερινούς μήνες των πωλήσεων, καθώς με βάση το ίδιο βαρόμετρο τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί επανειλημμένα στην πρώτη θέση, αλλά όχι στη διάρκεια αυτής της σημαντικής για τη διαμόρφωση των ετήσιων τάσεων περιόδου.

Πίνακας 2 Γαλλία πωλήσεις

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ίδια πηγή, για το σύνολο των πωλήσεων του 2022 στην Γαλλία η Ελλάδα κατατάχθηκε στη δεύτερη θέση μετά την Ισπανία αναφορικά με τους προορισμούς εξωτερικού.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΕΑΑ: Συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων για το πιλοτικό πρόγραμμα Smart Waste Management
Επόμενο άρθροBlue Horizons: Πρόσω ολοταχώς η νέα γενιά για την ελληνική ναυτιλία