Αρχική Πολιτισμός Μυθιστόρημα: «Η κόρη του Στρατηγού» της Κωνσταντίνας Δούκα

Μυθιστόρημα: «Η κόρη του Στρατηγού» της Κωνσταντίνας Δούκα

Διαβάζουμε το μυθιστόρημα της Κωνσταντίνας Δούκα «Η κόρη του Στρατηγού».

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ΤΕΛΙΚΟ COVER ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΛΟ ΚΟΡΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ
Διαφήμιση

Είκοσι τρία χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του και τις πολλές επανεκδόσεις, το μυθιστόρημα της Κωνσταντίνας Δούκα «Η κόρη του Στρατηγού» κυκλοφορεί σε νέα έκδοση, με στοιχεία που τονίζουν περισσότερο τον βυθό της ψυχής των ηρώων του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η πορεία της οικογένειας του Στρατηγού, μιας από τις ευυπόληπτες και εύπορες οικογένειες της πόλης ξεδιπλώνεται μέσα στις δεκαετίες που πέρασαν. Η Μαρούλα, η μοναχοκόρη του Στρατηγού, μεγαλωμένη σ’ ένα σπίτι όπου η πειθαρχία και η τιμή είχαν τον πρώτο λόγο, έκανε όνειρα για το μέλλον, για τις μέρες που θα ’ρθουν. Τα δυο μεγαλύτερα αδέλφια της, ονειρεύονταν κι εκείνα να φτιάξουν την καινούργια γενιά των Μακρήδων. Όμως ο πρώτος χάθηκε από ένα τίποτα κι ο δεύτερος από ένα λάθος: Ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε πριν από την αδελφή του κι αυτό το πλήρωσε ακριβά. Η Μαρούλα ύστερα από ένα αποτυχημένο συνοικέσιο, κλεισμένη πια στον εαυτό της ξεχνάει τα όνειρα της νιότης της. Μοναδικό της χρέος είναι να φροντίζει τον γέρο πατέρα της και το παιδί του αδελφού της. Τα χρόνια περνούν κι εκείνη μεγαλώνει χωρίς ελπίδα για το αύριο, ώσπου αναπάντεχα βλέπει την άνοιξη να έρχεται στο πρόσωπο ενός άντρα. Η Μαρούλα αρχίζει και πάλι να ονειρεύεται τον προορισμό της και να ελπίζει, παρόλο που ο πατέρας της πιστεύει ότι ο καιρός έχει περάσει για κείνη. Ώρα για απόδραση, λοιπόν, από το σπίτι του στρατηγού; Κι αν ναι, με ποιον τρόπο;

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Κωνσταντίνα Δούκα γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα. Πολυγραφότατη, έχει συγγράψει θεατρικά έργα, διηγήματα και μυθιστορήματα. Για τα θεατρικά της έργα έχει τιμηθεί με βραβεία και επαίνους. Η συγγραφέας είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών από το 1983 (και μέλος του ΔΣ για μια διετία), μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, καθώς και του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

 

ΤΙΤΛΟΣ: Η κόρη του Στρατηγού
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κωνσταντίνα Δούκα
Εκδόσεις Βεργίνα
Σελ.: 226
Τιμή: 16,00 €

 

 

Διαφήμιση