Αρχική Διάστημα ΗΠΑ: Η διαστημική αποστολή Crew 6 της SpaceX στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

ΗΠΑ: Η διαστημική αποστολή Crew 6 της SpaceX στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Τα ερευνητικά πειράματα θα βοηθήσουν να ανοίξει ο δρόμος για μελλοντικές μακρόχρονες επανδρωμένες διαστημικές αποστολές στη Σελήνη

Σύνταξη: ecozen.gr

0
NASA 910x521
H αποστολή του Crew-6 από την NASA και την SpaceX @ Printscreen / NASA
Διαφήμιση

Η διαστημική κάψουλα αυτόνομης πλοήγησης SpaceX Crew Dragon αναμένεται να προσδεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σήμερα το πρωί, περίπου 25 ώρες μετά την εκτόξευσή της από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα.

Δύο Αμερικανοί αστροναύτες, ένας Ρώσος κοσμοναύτης, αλλά και ένας αστροναύτης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονταν την Πέμπτη ασφαλείς, σε μία τροχιακή πορεία προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), καθώς το διαστημικό όχημα SpaceX πλησίαζε σε ένα προγραμματισμένο ραντεβού πρόσδεσης με το αναφερόμενο διαστημικό εργαστήριο, όπως ανακοίνωσε η NASA.

Ο έλεγχος των χειρισμών πλοήγησης του διαστημοπλοίου θα μεταβιβαστεί από το κέντρο ελέγχου διαστημικών αποστολών της SpaceX κοντά στο Λος Άντζελες, στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον της NASA στο Χιούστον, όταν η κάψουλα Crew Dragon είναι έτοιμη για πρόσδεση στον ISS.

6 μήνες στον Διαστημικό Σταθμό

Η τετραμελής ομάδα αναμένεται ότι θα παραμείνει στον διαστημικό σταθμό για έξι μήνες, στους οποίους θα πραγματοποιήσει περισσότερα από 200 επιστημονικά πειράματα, αλλά και σχετικές τεχνολογικές δοκιμές, με το αντικείμενο των ερευνών να εκτείνεται από την ανάπτυξη των ανθρώπινων κυττάρων στο διάστημα, μέχρι τον έλεγχο της συμπεριφοράς εύφλεκτων υλικών σε συνθήκες μικροβαρύτητας.

Μερικά από τα ερευνητικά πειράματα θα βοηθήσουν να ανοίξει ο δρόμος για μελλοντικές μακρόχρονες επανδρωμένες διαστημικές αποστολές στη Σελήνη, υπό το πρόγραμμα Άρτεμις της NASA που αποτελεί τον διάδοχο του προγράμματος Apollo, σύμφωνα με τη Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Πρόκειται για το 6ο πλήρωμα μακράς παραμονής στον ISS που εκτοξεύτηκε από την SpaceX για λογαριασμό της NASA, από τότε, που η ιδιωτική κοινοπραξία διαστημικών εκτοξεύσεων που ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ άρχισε να στέλνει Αμερικανούς αστροναύτες σε διαστημική τροχιά τον Μάιο του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση