Αρχική Ενέργεια EE: Προσωρινή συμφωνία για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας το 2030

EE: Προσωρινή συμφωνία για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας το 2030

Σύνταξη: ecozen.gr

Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 11,7%

0
EE
Διαφήμιση

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατέληξαν σήμερα σε προσωρινή συμφωνία για τη μείωση της τελικής ενεργειακής κατανάλωσης στο επίπεδο της ΕΕ κατά 11,7% το 2030, ανέφερε σε δήλωσή του το Συμβούλιο της ΕΕ.

«Αυτό μεταφράζεται σε ένα ανώτερο όριο 763 εκατομμυρίων τόνων ισοδύναμου πετρελαίου για την τελική ενεργειακή κατανάλωση και 993 εκατομμυρίων τόνων ισοδύναμου πετρελαίου για την πρωτογενή κατανάλωση ενέργειας», αναφέρεται επίσης.

american public power association znytbxrOv 4 unsplash

Δεσμεύσεις για τα κράτη-μέλη της ΕΕ

Το όριο κατανάλωσης για την τελική κατανάλωση θα είναι δεσμευτικό για τα κράτη-μέλη, ενώ ο στόχος για την πρωτογενή κατανάλωση ενέργειας θα είναι ενδεικτικός, πρόσθεσε το συμβούλιο.

Η Επιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων στο Συμβούλιο και η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που είναι υπεύθυνη για τις ενεργειακές πολιτικές θα πρέπει να εγκρίνουν αυτή την προσωρινή συμφωνία και στη συνέχεια το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο θα μπορέσουν να την υιοθετήσουν επισήμως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤραγωδία στα Τέμπη: Ραγδαίες οι εξελίξεις – Ποινικές διώξεις και επίσημες δηλώσεις από τον επιθεωρητή του ΟΣΕ
Επόμενο άρθροFast Fashion: Περιβαλλοντικό τέλος στα ρούχα το 2024