Αρχική Περιβάλλον ECOMOBILITY: 18 σχολεία της χώρας μελετούν τις συνθήκες βιώσιμης κινητικότητας στις...

ECOMOBILITY: 18 σχολεία της χώρας μελετούν τις συνθήκες βιώσιμης κινητικότητας στις πόλεις τους

Οι μαθητές ερευνούν – οι πόλεις ενημερώνονται – η κοινωνία ευαισθητοποιείται.

Σύνταξη: ecozen.gr

0
ecomobility
Διαφήμιση

Στο διακεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ECOMOBILITY, οι μαθητές ερευνούν σε βάθος τα προβλήματα μετακίνησης στη πόλη τους ώστε να αναδείξουν τις δυσμενείς επιπτώσεις στη καθημερινότητα των πολιτών και στο περιβάλλον. Παράλληλα, προτείνουν τεκμηριωμένες λύσεις και οργανώνουν δράσεις για την υποστήριξή τους.

18 ομάδες μαθητών της Γ΄Γυμνασίου ισάριθμων σχολείων από 18 πόλεις και διαμερίσματα 10 Περιφερειών της χώρας συμμετέχουν στην εκστρατεία ECOMOBILITY και στις παράλληλες δράσεις του FREEMOBILITY και ECO 2 MOBILITY. Η τρέχουσα σχολική περίοδος είναι η 19η ετήσια διεξαγωγή του εμβληματικού, πλέον, εθελοντικού προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης,  που διοργανώνει το ECOCITY.

Οι μαθητικές ομάδες από Σχολεία Γενικής Παιδείας, Ειδικής Αγωγής και Δεύτερης Ευκαιρίας θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους στους κριτές αξιολόγησης, στις τοπικές αρχές και την κοινότητα κατά το τέλος της σχολικής περιόδου διεκδικώντας βραβεία και διακρίσεις ανά τομέα και κατηγορία.

Η δομή και η φιλοσοφία του προγράμματος καθώς και ο διαγωνιστικός του χαρακτήρας ενισχύουν την ομαδικότητα, προάγουν την ευγενή άμιλλα και εφοδιάζουν τους μαθητές με πολύτιμες επικοινωνιακές και οργανωτικές δεξιότητες.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο http://www.ecomobility.gr

Διαφήμιση