Αρχική Υγεία - Διατροφή 6 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Λεμφοιδήματος – Δωρεάν Ιατρική Εξέταση στο Metropolitan Hospital

6 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Λεμφοιδήματος – Δωρεάν Ιατρική Εξέταση στο Metropolitan Hospital

Δωρεάν Ιατρική Εξέταση Λεμφοιδήματος: Πρόληψη και Αντιμετώπιση στο Metropolitan Hospital

Σύνταξη: ecozen.gr

0
metropolitan 1
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Λεμφοιδήματος στις 6 Μαρτίου, το Metropolitan Hospital και το Κέντρο Πρόληψης Διάγνωσης και Θεραπείας Λεμφοιδημάτων-Λεμφικών Παθήσεων Ενηλίκων και Παιδιών προσφέρει στους πολίτες δωρεάν κλινική εξέταση για την πάθηση.

Στη διάρκεια της ημέρας ο Λεμφολόγος-Αγγειολόγος  Ευάγγελος Δημακάκος, διευθυντής του Κέντρου και πρόεδρος της Παγκόσμιας Λεμφολογικής Εταιρείας, μαζί με την ομάδα του θα προσφέρουν συμβουλές προς αποφυγή εμφάνισης λεμφοιδήματος και σημαντικές οδηγίες για πλήρη και αποτελεσματική θεραπεία.

Οι επισκέψεις των ενδιαφερομένων και η εξέταση θα λάβουν χώρο στα ειδικά γραφεία του Κέντρου Πρόληψης Διάγνωσης και Θεραπείας Λεμφοιδημάτων-Λεμφικών Παθήσεων στο Metropolitan Hospital.

world lymphedema day

Τι είναι το Λεμφοίδημα

Λεμφοίδημα ονομάζεται κάθε οίδημα σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματός μας λόγω δυσλειτουργίας του λεμφικού συστήματος. Μπορεί να εμφανιστεί είτε εκ γενετής είτε κατά τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου είτε μετά από χειρουργείο ή κυρίως λόγω καρκίνου και άλλων παραγόντων. Είναι μια σοβαρή νόσος, η οποία προκαλεί σημαντική ψυχολογική επιβάρυνση, προβλήματα στη λειτουργικότητα του άκρου και μείωση της ποιότητας ζωής του ασθενή.

Ο συμβουλευτικός ρόλος και η καθοδήγηση του εξειδικευμένου Λεμφολόγου αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την ανακούφιση από τα συμπτώματα του λεμφοιδήματος. Οι ασθενείς που θα αντιμετωπιστούν άμεσα από την εμφάνιση του λεμφοιδήματος, έχουν άμεσο έλεγχο των συμπτωμάτων και πλήρη  αποκατάσταση, με αποτέλεσμα από ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες εμφάνισης δυσάρεστων και επώδυνων επιπλοκών.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ,  ο πρωτογενές λεμφοίδημα υπολογίζεται ότι αφορά 1 στα 6.000 άτομα, ενώ ο αριθμός των πασχόντων από δευτεροπαθές λεμφοίδημα ανέρχεται στα 250 εκατομμύρια παγκοσμίως. Οι πλέον συντηρητικές εκτιμήσεις των ειδικών υπολογίζουν ότι το 15% των επιζώντων από καρκίνο και το 30% των ασθενών που έλαβαν θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού, για γυναικολογικά καρκινώματα, ή καρκίνο του προστάτη, ή για μελάνωμα, προσβάλλονται από δευτεροπαθές λεμφοίδημα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν και να καλέσουν για ραντεβού  211 4807343 ή στο Metropolitan Hospital, στο τηλέφωνο 210 4809000, καθημερινά από τις 08:00-16:00.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαφήμιση