Αρχική Ειδήσεις Τεχνολογία: Δυναμική παρουσία της Ελλάδας στη Βαρκελώνη

Τεχνολογία: Δυναμική παρουσία της Ελλάδας στη Βαρκελώνη

Δυναμική παρουσία της Ελλάδας στη μεγαλύτερη έκθεση καινοτομίας της Βαρκελώνης με 43 ελληνικές  τεχνολογικές εταιρείες.

0
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟ 3 (1)
Διαφήμιση

Με ενισχυμένη παρουσία και εντυπωσιακό περίπτερο 154 τ.μ. η ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση MWC Barcelona 2023 στη Βαρκελώνη όπου χτυπά αυτή την περίοδο η …καρδιά της τεχνολογίας.

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) βρίσκονται στην Βαρκελώνη με  την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης  και συνεκθέτες 43 ελληνικές καινοτόμες τεχνολογικές εταιρείες.

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΟΤΟ 2

 Στη σημαντικότερη εκδήλωση των ψηφιακών τεχνολογιών και των καινοτόμων εφαρμογών παγκοσμίως, (από 27 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου) η χώρα μας γιορτάζει δέκα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο εκθεσιακό κέντρο Fira Gran Via της Βαρκελώνης  και δίνει  το παρόν στην έκθεση με το μεγαλύτερο, μέχρι σήμερα, περίπτερο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τις αυξημένης συμμετοχής.

Εκατοντάδες ελληνικές  εταιρείες στη Βαρκελώνη

Η εθνική αποστολή στην MWC Barcelona 2023 έχει την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή φορέων όπως το EGG-EUROBANK, το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων «Elevate Greece», το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), τη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ), τη HELEXPO BEYOND, το NBG Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Pleiades IoT Innovation Cluster, το Κέντρο Καινοτομίας iQnovus της Unisystems, καθώς και το επενδυτικό ταμείο Phaistos 5G Ventures.

Συμπληρωματικά   των ανωτέρω φορέων, η υποστήριξη της αποστολής από εταιρείες, όπως οι Samsung Electronics Hellas και Vantage Towers, είναι εξαιρετικά σημαντική. Επίσης, η συνεργασία με το ευρωπαϊκό δίκτυο PRAXI Network, την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), καθώς και την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αναδυόμενων Τεχνολογιών (HETIA), δείχνουν το έντονο ενδιαφέρον για την παρουσία του οικοσυστήματος στη διεθνή αυτή διοργάνωση.

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟ 1 (1)

Στη φετινή αποστολή, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν οι εταιρείες:

  • Acromove, Akronic, Argo Semiconductors, Atlantis Consulting, Calpak, Dotsoft, Excelon Financial Services, Eyeonix, Finloup, Inaccel, Inteligg, iQNovus, M-Sensis, M-Stat, Megaventory, Mind the Hair, Mobics, MOBITO, Modulus, Novelcore, Optechain, Prisma Electronics, Probotek, Regate, Run4More,Safesize, Seavalley, Sigfox hellas, Tetragon, Traqbeat, Vertoyo, Yodiwo, 7Seas Innovation.

Οι περισσότερες από 300 ελληνικές εταιρείες, που συμμετείχαν στην MWC τα προηγούμενα χρόνια, είχαν την ευκαιρία να συνάψουν σημαντικές συμφωνίες και συνεργασίες, ενώ εξαιρετικά ήταν τα αποτελέσματα και στον τομέα της δικτύωσης. Στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται πολλές από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες καινοτομίας, τις οποίες η MWC βοήθησε σημαντικά να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις όπου τέθηκαν οι βάσεις, προκειμένου οι ελληνικές εταιρείες να κάνουν το επόμενο βήμα στην επιχειρηματική εξέλιξή τους.

Ελληνικές startups στην MWC Barcelona

Τα τελευταία χρόνια, η ελληνική συμμετοχή στην MWC Barcelona συνδυάζεται και με παρουσία στο 4YFN, το οποίο διεξάγεται παράλληλα και αποτελεί μία από τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις για τον χώρο των τεχνολογικών startups, όπου συναντιούνται νεοφυείς επιχειρήσεις, εταιρείες καινοτομίας και επενδυτικά funds. Ο συνδυασμός MWC – 4YFN έχει οδηγήσει σε πολλαπλασιαστικά οφέλη τα προηγούμενα χρόνια και ανάλογες είναι οι προσδοκίες και οι προβλέψεις για το 2023.  Επιπλέον, στο πλαίσιο της MWC Barcelona πραγματοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά συνέδρια, με τους επικεφαλής μεγάλων εταιρειών από τον χώρο του digital, και όχι μόνο, να συμμετέχουν στις πολυάριθμες συνεδρίες και ενότητες, συζητώντας για τις επόμενες παγκόσμιες τάσεις της αγοράς.

 

 

Διαφήμιση